Acasă Actualitate Monica Macovei: CSM are obligația să clarifice urgent aspectele privind controlul Inspecției...

Monica Macovei: CSM are obligația să clarifice urgent aspectele privind controlul Inspecției judiciare la DNA

DISTRIBUIȚI

În opinia europarlamentarului Monica Macovei, CSM are obligația să clarifice urgent următoarele:

„Au avut membrii echipei de control a Inspecției Judiciare din CSM misiunea de a verifica stadiul anumitor dosare aflate în lucru la DNA? Au avut membrii echipei de control un interes să afle informații din anumite dosare ale DNA?

Procurorul șef al DNA a declarat astăzi că unii inspectori au uitat un bilet, pe care erau notate numere de dosare aflate în lucru la DNA. Ce au făcut acești inspectori cu informațiile obținute din dosarele DNA? Pot fi inclusiv fapte penale la mijloc. Cercetează cineva această informație foarte gravă? Parchetul General s-a sesizat?

Nu cred că acum se mai poate îndoi cineva de miza mutării Inspecției Judiciare sub control politic: accesul la informații din dosarele în lucru și șantajarea magistraților.

În această bătălie, în care PSD&ALDE și aliații lor politici și de afaceri vor să omoare DNA, ca să continue să fure fără frică bucăți din România și bani din buzunarul oamenilor, și în care unii membri CSM au refuzat dezbaterea internă și votul în cazul comunicatului public al șefului Inspecției Judiciare a CSM prin care acesta a fost de acord cu subjugarea politică a justiției imediat cum ministrul Toader a anunțat trecerea Inspecției Judiciare la Minister, românii cinstiți așteaptă adevăruri de la CSM și de la Parchet, pentru că independența justiției este dreptul lor la o justiție independentă de politic.

PSD&ALDE tocmai au stabilit astăzi că vor prelua în Parlament proiectul de modificare a legilor justiției de la Tudorel Toader. Pare evident că Guvernul și majoritatea parlamentară s-au înțeles să le treacă.

În Parlament au majoritate și vor subjuga justiția, chiar dacă peste jumătate din numărul magistraților a scris și semnat împotriva schimbării legilor justiției — și în fiecare zi semnează tot mai mulți — și chiar dacă avizul CSM pentru modificarea legilor justiției a fost negativ.

Este o bătălie pe viață și pe moarte pentru grupul autointitulat de crimă organizată, PSD&ALDE, și prietenii lor corupți și lucrează acum fără perdea. Oamenii, dreptatea și justiția trebuie să iasă învingători, pentru că politicienii de la guvernare sunt în slujba minciunii și a dorinței nestăvilite de a scăpa de justiție și de magistrații independenți. Visul lor este corupția și coșmarul este anti-corupția.”, conchide Monica Macovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.