Acasă Actualitate Încă o cultură de cannabis descoperită la Arad

Încă o cultură de cannabis descoperită la Arad

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. — B.T. Arad au ridicat 128 de plante mature de cannabis, 640 de kg. de masă verde de cannabis, 20 de grame de masă uscată de cannabis, de la domiciliul unui bărbat bănuit de trafic și deținere de droguri de risc.

„În data de 12 octombrie, în urma sesizării Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad privind săvârșirea de infracțiuni prevăzute de legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului ilicit de droguri, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad și din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Arad, s-a procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare pe raza comunei Petriș. Au fost descoperite două persoane care cultivaseră 128 de plante de cannabis, cântărind circa 640 de kilograme. Cele două persoane, cunoscute cu antecedente penale pentru săvârșirea, și în trecut, a infracțiunii de trafic ilicit de droguri, au fost reținute pe o durată de 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad în vederea luării măsurii preventive”, a declarat pentru aradon.ro procurorul Bogdan Diaconescu din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Arad. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 13 octombrie până în 11 noiembrie, inclusiv.

Cei doi cultivatori au mai fost condamnați, în trecut, pentru trafic de droguri, fiind vorba tot despre cannabis. Unul dintre ei a fost depistat având cinci kilograme de cannabis, fiind condamnat la cinci ani de închisoare, iar celălalt a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru un kilogram de cannabis. Unul dintre cei doi a fost eliberat din închisoare în primăvara anului trecut.

Cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T — B.T. Arad, iar în baza probatoriului administrat, doi bărbați, ambii de 28 de ani, din județul Arad, au fost reținuți, urmând a fi prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum.

La percheziție au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, precum și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.