Acasă În Lume Reuters: ministrul german de interne vrea instituirea de sărbători publice musulmane, conservatorii...

Reuters: ministrul german de interne vrea instituirea de sărbători publice musulmane, conservatorii sunt scandalizați

DISTRIBUIȚI

În Germania trăiesc aproape patru milioane de musulmani, dintre care majoritatea sunt turci. Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, membru al partidului lui Merkel, CDU, a propus în cadrul campaniei pentru alegerile din landul Saxonia Inferioară, care vor avea loc mâine, ca în unele regiuni din Germania să existe sărbători publice musulmane. ”În locurile unde sunt mulți musulmani, de ce să nu ne gândim să instituim o sărbătoare publică musulmană ?”, a spus el.
Reuters consemnează că propunerea sa i-a scandalizat pe colegii săi conservatori, care săptămâna viitoare poartă negocieri pentru formarea unei coaliții de guvernare cu Partidul Liber-Democrat (FDP) și cu Verzii (ecologiștii).

Un membru important al CDU, Wolfgang Bosbach, a declarat pentru cotidianul Bild că în Germania fiecare poate să participe dacă dorește la orice manifestare religioasă, adăugând: ”Dacă statul ar trebui să apere de asemenea sărbătorile non-creștine printr-o reglementare în viitor, atunci aceasta este cu totul altă problemă”.

La rândul său, Alexander Dobrindt, un reprezentant de seamă al Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a CDU, a declarat, tot pentru Bild, citat de AGERPRES că moștenirea creștină a Germaniei nu este negociabilă. ”Noi nu luăm în considerare instituirea unor sărbători publice musulmane în Germania”, a afirmat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.