Acasă Politic Comunist înfocat, Valer Dorneanu încasează lunar de la buget cât zece medici...

Comunist înfocat, Valer Dorneanu încasează lunar de la buget cât zece medici specialiști. Pensia i s-a majorat cu 333% în trei ani

DISTRIBUIȚI

„Păi ce, asta-i corupție?” întreba la începutul acestei săptămâni ditamai președintele Curții Constituționale, politrucul Valer Dorneanu, chestionat fiind de un jurnalist de la postul de televiziune B1 despre dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru că în Teleorman, la instigarea lui, angajatele de la PSD erau plătite din bani publici, figurând fictiv ca salariate la instituții publice. Obișnuit de pe timpul comuniștilor când mulți se făceau că muncesc, bătrânului de 73 de ani ce conduce CCR nu vede corupția în acest caz. Născut la țară, Valer Dorneanu a reușit grație sistemului comunist de analiză a dosarelor, ca în 1967, la 23 de ani să absolve Dreptul și să devină procuror. Comunist înfocat, Dorneanu a urcat în ierarhie sub Ceaușescu și sub Iliescu până când la 70 de ani a dat lovitura vieți: în 2013 Dorneanu încasa o pensie lunară de 2.807 lei, penise care în 2016 a ajuns la 12.153 de lei, adică să crească de 4,3 ori.
În anul 1981 Valer Dorneanu a scris chiar și o carte de propagandă comunistă în care pe lângă citate din Nicolae Ceaușescu, vajnicul apărător de azi al democrației își expune propriile păreri. Cartea se numește „Participarea sindicatelor la elaborarea și aplicarea legislației muncii“ și a fost scrisă „în sprijinul activității organizațiilor de partid, de masă, obștești și a consiliilor oamenilor muncii”. Dorneanu credea că „în lumina orientărilor și indicațiilor secretarului general al partidului, sub directa sa îndrumare, în țara noastră s-a dezvoltat un adevărat sistem de conducere democratică a țării de către popor, ale cărui organisme funcționează… ca un mecanism unitar, sub conducerea Partidului Comunist Român” și că „Sindicatele trebuie să asigure unirea conștientă a tuturor oamenilor muncii în activitatea de dezvoltare economico-socială a țării și, totodată, să acționeze pentru întărirea controlului organizat desfășurat de clasa muncitoare, de oamenii muncii asupra felului cum se aplică legile și hotărârile de stat și de partid asupra conducerii tuturor domeniilor de activitate”
Dorneanu considera că „Sindicatele sunt chemate să asigure îndeplinirea neabătută a rolului istoric al clasei muncitoare în conducerea societății, în asigurarea bunăstării materiale și spirituale a întregului popor”.
La bătrânețe pe Dorneanu nu-l mai animă ideile democrației socialiste și nu-l deranjează să încaseze lunar pensia de 12.153 lei, 18.837 lei salariu de la CCR și 4.165 de la o universitate particulară adică un total de 35.155 lei lunar.

Citește și Ginerele președintelui Curții Constituționale a fost dat afară din Ministerul Afacerilor Interne

 

2 COMENTARII

  1. Chiar nu iti este rusine sa iei de la bugetul statului189 milioane/luna? Ametesc cand mă gândesc la aceasta nerusinare. Adica cum, fost procuror la vremea Ceausescu, acum in frunte să bage mâna in bugetul statului sa se bucure pe banii nostri ..dar mai ales IMPOTRIVA NOASTRA ????

  2. Mafia comunista ,cel m-ai rau flagel pt tara .Pana nu mor astia nu se poate face nimic pentruca cei ce voteza masiv sant nostalgici comunisti .Asa ca la urmatoarele alegeri trebuie sa iesim in numar mare la vot pt a reusi sa schimbam clasa politica ,asta daca pana atunci nu se va institui o alta dictatura ”hoto”comunista cu un nou presedinte in persoana lui Dragnea s-au Tariceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.