DISTRIBUIŢI

Primarul General l-a numit pe fostul adjunct al Oanei Sivache, USR-istul Iustinian Roșca, in functia de director general interimar al ASSMB.

Surse din Primaria Capitalei ne-au declarat ca medicul Alin Popa ar fi refuzat sa ocupe functia devenita vacanta dupa ce Sivache a fost pusa sub control judiciar. Iustinian Rosca are un CV la fel de prost ca al lui Sivache, aceasta nedorind sa o secondeze o persoana care sa o eclipseze. In sedintele Consiliului General la care a participat, Rosca s-a balbait sau a mintit.

In urma cu doua luni,  Sivache a refuzat să răspundă la următoarele întrebări:

3. Cum justificați că întrebările de mai jos transmise de noi în data de 22.12.2023 nu se încadrează în Legea 544/2001 așa cum susțineți?:

a) „Cum comentați faptul că deși medicul Alin Popa ocupa deja funcția de director al Direcției de medicină Școlară, dl. Iustinian Roșca a mințit în ședință că acest post este neocupat?”
b) „de ce nu vă prezentați dvs. la ședințele Consiliului General pentru a vă demonstra calitățile care vă califică pentru ocuparea unei funcții atât de importante?”
c) „la ce vârstă v-ați luat bacalaureatul?”

4. Ați afirmat în scrisoarea deschisă din 10 ianuarie 2024: „Nu ne miră, însă, că Dr. Alexandru Rogobete nu a făcut acest lucru, pentru că domnia sa a fost numit politic în poziția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, iar PNRR nu este vreo specialitate medicală. Mai mult, se pare că, pentru unii politicieni adevărul este opțional.”

Ați făcut această afirmație ca să înțeleagă bucureștenii că nu ar trebui să-i mire nimic nici la dvs. care ați fost numită tot politic?

5. Cunoașteți că secretarii de stat se numesc politic și nu prin concurs așa cum ar trebui ocupat de exemplu postul pe care dvs. ați fost numită prin decizia USR București?

6. În scrisoarea deschisă din 10 ianuarie 2024 spuneți ce va face Primăria Capitalei. Cum explicați că v-ați erijat în purtătoarea de cuvânt a primarului general care nu vă mandatase nici atunci și nici cu altă ocazie trecută, prezentă, și cu siguranță nici viitoare, să vorbiți în numele său?

7. În scrisoarea deschisă din 10 ianuarie 2024 tot insistați să îl numiți rezident pe medicul Rogobete. Considerați că un rezident vă este inferior dvs. care ați absolvit Spiru Haret sau care este motivul repetării acestei calități de rezident a medicului, ce vreți să subliniați?

8. Referitor la comunicatul dvs. din 4 ianuarie 2024: Aveți cunoștință cine poate declara și care sunt condițiile legale în care se poate declara starea de urgență? Cum se încadrează solicitarea dvs. din 4 ianuarie în aceste prevederi legale?

9. În comunicatul din 4 ianuarie 2024 ați afirmat că 40 de asistente și infirmiere au plecat de la Spitalul Gomoiu. Câte din acestea au plecat prin transfer semnat de managera spitalului al cărei CV îl cunoașteți prea bine, persoană care în mod evident nu face față funcției pe care o ocupă, având în vedere criza semnalată chiar de dvs.

10. Între 23.12.2023 și 15.01.2024 managerul Spitalului Colțea și directorul medical au fost în concediu de odihnă. Cum explicați situația în concordanță cu criza descrisă de dvs. în 4 și 8 ianuarie? Cine a condus spitalul în această perioadă?

11. De ce la conferința de presă din 8 ianuarie 2024 nu v-a însoțit niciun medic ATI din cele 19 spitale subordonate PMB și ați apelat la un medic din exterior, de la Floreasca? Am verificat și nu ați invitat vreun medic ATI din subordinea PMB. Nu considerați demn să apară lângă dvs. pe niciunul din medicii ATI de la cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei?

12. Ați declarat public că vreți să rămâneți o tehnocrată. În ce domeniu vă considerați dvs. specialistă și cine credeți că v-a considerat pe dvs. vreodată tehnocrată?

13. Invocați în răspunsurile dvs. Legea 544/2001. Revenim cu întrebarea privind prevederile pentru solicitările verbale pe care refuzați să le respectați și totodată vă semnalăm că răspunsurile pe Legea 544/2001 se transmit în 10 zile, nu cum ați făcut cu cele câteva rânduri aruncate în bătaie de joc în răspunsul 1196/16.01.2024. Așa fac tehnocrații sau absolvenții de Yale și Michigan?

14. Vă considerați demagogă sau nu?

7 ARII

  1. Salariatii celor 19 spitale ar trebui sa ia atitudine fata de declaratia dnei Sivache in legatura cu ” mafia din spitale”. Declaratia respectivei doamne improasca cu noroi fara scrupule si fara rusine, prezentand aspecte negative pe care nu le poate dovedi.

  2. La resurse umane nu e nimeni pe acolo ? Ce inseamna ‘temporar’ ? Un an,o luna,o ora, 3 ani ? Sau ‘temporar’ pana il cauta DNA si pe el ? Si nestiind cand anume a preferat ‘temporar’ :-)))))

  3. Domnul Rosca nu stie: 1. cate unitati sanitare publice are in administrare; 2. Denumirea corecta a acestora; 3. Legislatia minima in domeniul sanatatii

      • Am fi multumiti sa puna pe cineva competent incepand cu studiile si experienta de a lucra in spitale ! Sa nu fie cu ochii numai la ce primeste si cu gandul la cum ii fraierim pe toti si cum mai impunem anumite firme

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.