Acasă Actualitate Nicușor Dan cere Primarului Gabriela Firea să nu mai implice Bucureștiul și...

Nicușor Dan cere Primarului Gabriela Firea să nu mai implice Bucureștiul și pe bucureșteni în luptele de partid

DISTRIBUIȚI

Deputatul de București Nicușor Dan a trimis o scrisoare deschisă Primarului General Gabriela Firea, în care-i solicită să nu se mai folosească de bucureșteni și de București în luptele politice cu miză personală.

Redăm în continuare textul integral al scrisorii:

”Doamnei Gabriela Firea
Primar General al Municipiului București
Stimată doamnă Primar General,

Remarc că în ultimele zile ați devenit extrem de activă, mai ales în plan politic și, în calitate de locuitor al Bucureștiului, mi-aș dori ca activitatea dumneavoastră să fie concentrată mai mult spre administrație și mai puțin spre politică.
Bucureștenii v-au ales ca să rezolvați problemele administrative ale orașului, să dezvoltați orașul, să-l modernizați, nu ca să vă implicați în lupte politice cu mize personale.
De doi ani și jumătate, dumneavoastră și PSD vă bateți joc de bucureșteni și de București, ignorând problemele reale ale cetățenilor, timp în care v-ați concentrat exclusiv pe activități cu miză politică.
De doi ani și jumătate, bucureștenii așteaptă de la Primarul Gabriela Firea și de la PSD rezolvarea problemei traficului din București, pe care ați promis că o veți rezolva în primele șase luni de mandat.

De doi ani și jumătate, bucureștenii așteaptă de la Primarul Gabriela Firea și de la PSD condiții pentru un transport în comun decent și s-au ales doar cu 30 de autobuze turcești care se defectează aproape zilnic.

De doi ani și jumătate, bucureștenii așteaptă de la Primarul Gabriela Firea și de la PSD o soluție reală pentru problema RADET și s-au ales doar cu noi promisiuni și cu caloriferele înghețate în această iarnă.

De doi ani și jumătate, bucureștenii așteaptă de la Primarul Gabriela Firea și de la PSD construirea spitalului metropolitan promis și din păcate s-au ales doar cu amânări și noi promisiuni.

De doi ani și jumătate, bucureștenii așteaptă de la Primarul Gabriela Firea și de la PSD școli moderne, la standarde europene, în care elevii să nu mai învețe în două sau trei schimburi și, din nou, au rămas cu promisiuni pentru un viitor incert.

De doi ani și jumătate, bucureștenii așteaptă de la Primarul Gabriela Firea și de la PSD să pună bazele unui oraș smart-city, iar administrația locală a răspuns la aceste așteptări cu tentative de a bloca singurele aplicații smart folosite pentru comenzile de taxi.

De doi ani și jumătate, bucureștenii așteaptă de la Primarul Gabriela Firea și de la PSD să aducă fonduri europene pentru dezvoltarea orașului, dar în primele 9 luni ale anului trecut Primăria a absorbit doar 8% din banii europeni prognozați, adică vreo 16 milioane lei din 208 milioane lei.

De doi ani și jumătate, bucureștenii așteaptă de la Primarul Gabriela Firea și de la PSD să facă investiții în oraș, dar din păcate execuția bugetului arată cât se poate de clar că administrația locală a realizat doar 18% din investițiile asumate la începutul anului trecut, banii bucureștenilor fiind direcționați în special spre finanțarea companiilor ilegal înființate, spre spectacole, subvenții și vouchere.

De doi ani și jumătate, bucureștenii așteaptă de la Primarul Gabriela Firea și de la PSD să adopte măsuri care să reducă poluarea și s-au ales doar cu distrugerea spațiilor verzi, cu betonarea parcurilor și cu favorizarea speculatorilor imobiliari.

Doamnă Primar General, nimeni nu și-a bătut mai mult joc de bucureșteni decât dumneavoastră și PSD.

Sunteți direct responsabilă de situația dezastruoasă în care se află astăzi orașul și orice încercare de a arunca vina spre opoziție, spre adversarii din partid sau din alte partide, nu face decât să arate că vă lipsesc competențele pentru a conduce Bucureștiul.

Doi ani și jumătate ați avut și încă aveți majoritatea în Consiliul General și nu ați rezolvat nicio problemă majoră a orașului.

Dacă nu sunteți în stare să faceți ceva pentru acest oraș și vă pregătiți să-l afundați și mai mult în luptele de partid, mai bine plecați și dați-le șansa bucureștenilor să aibă un primar căruia îi pasă de oraș și de problemele reale cetățenilor.

Dacă țineți la bucureșteni, așa cum susțineți, oferiți-le această șansă!”
Nicușor Dan
Deputat de București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.