Acasă Actualitate Tudorel Toader defăimează România. Petiție pentru susținerea numirii Codruței Kovesi în funcția...

Tudorel Toader defăimează România. Petiție pentru susținerea numirii Codruței Kovesi în funcția de procuror european

DISTRIBUIȚI

Judecătorul Cristi Danileț susține, după ce Tudorel Toader a anuntat ca se va opune numirii Laurei Codruta Kovesi in functia de sef al Parchetului European, că aceasta atitudine este incalificabilă si defăimătoare pentru România.

„Ceea ce spune și face ministrul justiției la adresa unui magistrat român este incalificabil. Este jignitor pentru procurorul Codruța Kovesi și defăimător nu doar pentru justiția română, ci pentru însăși țara noastră, România, a cărei imagine în afară a fost grav șubrezită de acțiuni politice inacceptabile vizând justiția.
Urez mult succes doamnei procuror Codruța Kovesi pentru a fi numită la șefia Parchetului European! Sunt mândru să îi fiu coleg!”, a scris magistratul pe Facebook.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat ieri că îşi va informa omologii din statele UE despre presupusele abuzuri comise de fosta şefă a DNA.

În paralel, românii au lansat o petiție adresată Preşedintelui Parlamentului European, d-l Antonio Tajani; Miniştrii Justiţiei din statele membre ale Uniunii Europene
cu titlul: „Susţinem candidatura Laurei Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror şef european”
Stimate domnule preşedinte, stimaţi domni Miniştri,

prin prezenta, semnatarii, cetăţeni ai statului român, vă solicităm explicit să respingeţi ferm tentativa Ministrului Justiţiei din ţara noastră de a o defăima pe d-na Laura Codruţa Kövesi, cu intenţia de a descuraja alegerea domniei-sale în funcţia de Procuror-şef european. Vă solicităm respectuos, de asemenea, ca la momentul votului să comunicaţi Legislativului european existenţa prezentei iniţiative.

Este opinia fermă, asumată explicit, a fiecăruia dintre semnatarii acestui demers că, prin gestul său, Ministrul Justiţiei din România nu doar că nu ne reprezintă interesele şi voinţa ci, dimpotrivă, continuă în mod abuziv un efort personal şi guvernamental de subordonare politică a justiţiei şi de oprire a luptei împotriva corupţiei în România. Pentru cetăţenii români oneşti, Laura Codruţa Kövesi a căpătat o valoare simbolică tocmai prin efortul ei (şi al Departamentului Naţional Anticorupţie, sub conducerea ei) de a investiga faptele de corupţie la nivel înalt în ciuda actelor politice şi a modificărilor de legislaţie pe care actuala putere politică le-a realizat tocmai pentru a-i proteja pe politicienii corupţi.

De ce este important?
Faptul că preşedinţia europeană este deţinută vremelnic, prin mecanismul de rotaţie, de către ţara noastră nu trebuie să ducă la alterarea, nici măcar cu o iotă, a politicilor europene în domeniul justiţiei. Uniunea Europeană s-a exprimat deja cu deplină claritate privind abuzurile repetate comise de către guvernele României, în ultimii doi ani, în detrimentul justiţiei şi prin reprimarea brutală a protestelor cetăţeneşti în sprijinul sistemului judiciar.

Domnul Toader, ca şi alţi reprezentanţi ai Guvernului nostru, inclusiv Prim-Ministrul Dăncilă, continuă să sfideze instituţiile europene prin afirmaţiile lor repetate potrivit cărora Comisia de la Veneţia, GRECO, Consiliul Europei şi chiar Parlamentul European ar fi adoptat diverse documente critice la adresa României pentru că nu s-au informat corect privitor la situaţia din ţara noastră. În aceste condiţii, a lua în serios/ a conferi validitate demersurilor defăimătoare ale ministrului Toader ar constitui, pentru organismele europene amintite, gesturi de auto-contestare.

Petiția poate fi semnată AICI.

5 COMENTARII

 1. Ce sa faca si Tudorel ?
  Il roade pizma .
  Cum sa nu fie el procuror european , el care a fost de pe vremea lui Ceașca ?
  Sa nu fie nimeni atunci !
  Le yrimet colegilor mei ministri justitiei din UE hotararea CCR ca sa vafa si ei ce onseamna o adevarata Curte Constitionala ? care nu stie pe ce lume e .
  Judeca !
  Sal fac de ras si pe procurorul celalalt.
  Cum judeca asta daca nu e judecator ?
  Vede el.
  Asa ca sa moara si capra vecinului.
  DORNEANU , se aude ce face gugumanul asta ?

 2. toader are comportament de mafiot , sa incerci pe toate caile sa opresti evolutia pe plan profesional a unui om competent , doar fiindca ai sentimentul inferioritatii si ,fiindca te crezi Dumnezeu in domeniu ..e cam mult !

 3. BAI MUSTATA IN FURCULITA IN NUMELE CAROR ROMANI VORBESTI TU te roade ficatul ca PSD in preuna cu DISTINSA DOAMNA PRIM MINISTRU DANCILA guverneaza ROMANIA si o face FOARTE BINE si va guverna si inca o legislatura .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.