Home Actualitate Nicușor Dan i-a prins pe cei de la MOL România delapidând banii...

Nicușor Dan i-a prins pe cei de la MOL România delapidând banii primăriei

DISTRIBUIŢI
Primarul General a descris astăzi faptele comise de funcționarii de la MOL România care se circumscriu perfect infracțiunii de delapidare:
„Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse. Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.
În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.
Conform Codului Penal, articolele 295 și 308,  „însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”
Administratorii firmei MOL România gestionau și administrau și cei 2% ce se cuveneau Primăriei Municipiului București din banii încasați din comercializarea produselor, dar și i-au însușit.
„Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București.”, a anunțat primarul general.

2 ARII

  1. Pentru veterani de război decorați se punea placa „Nu sunt terenuri, e o lege populistă[44/1994]”. S-au propus despăgubiri, tov. Năstase propunând și cuantumul(de acordat prin prefect) , max cincisprezece milioane(tradus ulterior 1500 în lei noi), sumă cu care au defiliat guvernanții până acum câțiva ani când Guvernul la un moment dat condus de Grindeanu a fost obligat prin justiție să calculeze altfel (grilă notarială) și să ofere, nu să stea pasiv, în consecință, veteranilor puțini câți mai rămăseseră, sau urmașilor. De investigat jurnalistic, de pildă, câte ordine de prefect în vreun județ oarecare(sau centralizat pe județe)în acest sens s-au emis de la modificarea HG a lui Năstase de către Grindeanu în urma deciziei justiției.

    Pe scurt, prejudiciul e mult mai mare și de diferite feluri , terenurile putând fi folosite altfel în tot acest timp, de pildă pentru veterani, caz în care cel puțin prejudiciul-daune morale e imens. Idem pentru toate asocierile în participațiune, închirieri etc care în fond au urmărit eludarea obligațiilor legale precum cea din legea 44/1994. Evident, toate aceste contracte ar trebui desființate retroactiv plus daune de la cine le-a întabulat. Culmea e că așa s-ar dezvinovăți de rea-credință și beneficiarii direcți ai folosului necuvenit. Dar poate așa ar fi mai bine.

  2. MOL Romania ? Pai asta-i cand iti scoti izmenele si te pui kecike. Felicitari Ungariei pentru sistemul de spionaj economic dezvoltat pe teeitoriul Romaniei , spionaj care este mult mai prolific decat cel dinaintea primului razboi mondial ( cand Austro-Hungaria avea cu adevarat putere ). Astazi actioneaza cu puteri conferite de Rusia si Germania si in cardasie cu Austria , iar aliatul strategic al Romaniei se pare ca le da girul , scopul fiind pentru ei ,cred , inglodarea Romamiei in datorii la ei . Alta explicatie doar dr Daianu poate da !

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.