Acasă Actualitate Noi privilegii pentru cadrele UMFISTAN și medicii primari cu doctorat cu vârstele...

Noi privilegii pentru cadrele UMFISTAN și medicii primari cu doctorat cu vârstele între 67 și 70 de ani

DISTRIBUIȚI

Update ora 15.30: Legea a trecut cu votul PSD și PNL, USR a votat împotrivă iar AUR și Minoritățile s-au abținut.

Legea 95/2006 prevede la articolul 185 că „Medicii, indiferent de sex, care împlinesc vârsta de 67 de ani după dobândirea funcţiei de conducere şi care fac parte din comitetul director al spitalului public sau exercită funcţia de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical, vor fi pensionaţi conform legii. Medicii în vârstă de 67 de ani nu pot participa la concurs şi nu pot fi numiţi în niciuna dintre funcţiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalului public sau de şef de secţie, şef de
laborator ori şef de serviciu medical.”

Emanuel Ungureanu acuză PSD şi PNL că se folosesc de copiii cu autism pentru a acorda noi privilegii nomenclaturii din sistemul sanitar. Deputatul Florin Buicu(foto) a introdus un amendament care permite cadrelor universitare să ocupe funcții de conducere până la 70 de ani: „(14) În unităţile sanitare publice, profesorii universitari, medicii membri titulari şi membri corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Academiei Române, medicii primari doctori în ştiinţe medicale pot ocupa funcţii de conducere care fac parte din comitetul director al spitalului public sau funcții de şef de secţie până la vârsta de 70 de ani, cu avizul consiliului de administraţie al spitalului și cu aprobarea managerului, după caz.”»

„PSD şi PNL se folosesc de copiii şi adulţii cu autism pentru a acorda noi privilegii exact celor care au distrus sistemul sanitar din România. Prin amendamentele formulate la un proiect care sprijină pacienţii cu autism, PSD şi PNL vor să-i menţină în funcţii în spitale şi serviciile de ambulanţă, până la 70 de ani, pe membrii UMFistan-ului. Astăzi e programat votul final în plenul Camerei Deputaţilor.

„Legea pe care PSD şi PNL vor să o voteze azi trebuia să fie despre sprijinirea copiiilor cu autism, dar PSD a formulat amendamente care nu fac decât să introducă noi privilegii pentru cei din UMFistan, puii de securişti de care nu mai scăpăm din funcţiile cheie din sistemul sanitar. Avem medici în România care muncesc pe rupte până la 75-80 de ani pentru că trebuie, pentru că sunt multe zone unde nu sunt suficienţi medici, şi pe aceştia trebuie să-i sprijinim. Dar este o mizerie să te prefaci că te interesează soarta pacienţilor cu autism şi, de fapt, să-i menţii în funcţii cheie pe cei care au distrus sistemul sanitar în România”, declară deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie.

Ca şi alte dăţi când au luat proiecte benefice pentru a le parazita în Camera decizională cu modificări toxice, PSD şi PNL au luat OUG 150/2022, care se referea la accesul nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru copiii şi adulţii cu autism, şi au introdus în legea de aprobare prevederile cu dedicaţie.

„Concret, prin amendamentul PSD, aprobat de majoritatea PSD-PNL, profesorii universitari, medicii membri titulari şi membri corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Academiei Române, medicii primari doctori în ştiinţe medicale vor putea ocupa până la vârsta de 70 de ani funcţii de conducere în spitalele publice şi în serviciile publice de ambulanţă.

Mai mult, în cazul serviciilor publice de ambulanţă, aprobarea ocupării funcţiilor de conducere va fi în pixul ministrului Sănătăţii.

Dezbaterea proiectului s-a consumat pe repede-înainte în plenul de marţi, astăzi este programat votul final în Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională.”, anunță Emanuel Ungureanu.

1 COMENTARIU

  1. Eu propun ca in orice spital cel mai mare in grad UMF sa hotareasca cine conduce spitalul,sectiile,laboratoarele,etc.E mult mai simplu.Ca oricum gradele UMF se dau pe ochi frumosi,rubedenii.E un caz de conferentiar,inca,care nu a dat niciun exemen,niciodata.Are nas un prof.Cand pleaca nasul el ii ia locul,si asa mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.