Home Actualitate Noi proteste anti-Mazăre în portul Constanța

Noi proteste anti-Mazăre în portul Constanța

DISTRIBUIŢI

Peste 300 de angajați din Portul Constanța au protestat, miercuri dimineață, pentru a treia zi consecutiv, ei opunându-se ca municipalitatea să primească un nou pachet de acțiuni în port, la protest fiind aduse și zece utilaje care au claxonat pe toată durata acțiunii.

Oamenii s-au strâns începând cu ora 07.30 în fața sediului Administrației Porturilor Maritime Constanța și au afișat mai multe pancarte pe care scria „Portul Constanța nu este harem”, „Portul Constanța nu este trocul vostru politic”, „Portul Constanța rămâne la patria mamă”, „Portul Constanța este independent față de republica baronilor locali”.

În fața sediului APM au fost aduse și zece utilaje, șoferii acestora claxonând în timpul protestului, în timp ce alți protestatari au bătut în butoaie și au suflat în vuvuzele.

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlacu, le-a spus celor prezenți că numai statul poate fi garantul dezvoltării portului.

„Statul poate fi garantul dezvoltării portului, nu vor veni investitori în port, nu va băga nimeni bani în port dacă nu există garanția că statul se află în spatele autorități portuare (…) Vor să descentralizeze pachetul majoritar de acțiuni și statul nu va mai fi acționar majoritar, se va forma o altă majoritate și va decide altcineva decât statul român”, a afirmat Mircea Burlacu.

El a susținut că sumele încasate din diferite taxe și tarife nu vor mai merge astfel la bugetul de stat, ci în „buzunarele băieților deștepți”.

Potrivit liderului sindical, sindicaliștii împreună cu operatorii portuari au semnat o scrisoare care va fi trimisă Comisiei Europene, în care reclamă ce urmează să se întâmple în Portul Constanța.

 

„Ieri (marți-n.r.) am semnat cu operatorii portuari o scrisoare către Comisia Europeană în care spunem ce vor să facă în Portul Constanța. De unde atâta încrâncenare, de ce să îi dăm lui Radu Mazăre un bun care aduce bani la bugetul de stat? Domnule prim-ministru Victor Ponta, domnule ministru Dan șova, ce v-a promis Radu Mazăre în schimbul portului?”, a mai afirmat liderul de sindicat.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.