Home Actualitate Alertă pe Dunăre! Codul portocaliu de inundații – prelungit până la finalul...

Alertă pe Dunăre! Codul portocaliu de inundații – prelungit până la finalul lunii mai

DISTRIBUIŢI

 

Alerta se menține pe Dunăre: debitul fluviului este în continuă creștere și se așteaptă ca joi să se atingă maximul acestor zile. În așteptarea viiturii, autoritățile au luat deja măsuri: în localitățile din sudul țării au fost întărite digurile. Veștile hidrologilor nu sunt însă deloc bune: ei au prelungit codul portocaliu de inundații până pe 30 mai.

 

Pe sectorul aval de Porțile de Fier, debitul Dunării crește continuu, iar în opt localități dunărene, nivelul a depășit cotele de inundație. Punctul maxim al debitului estimat de specialiști va fi atins joi când, la intrarea în țară, Dunărea va avea aproximativ 13.500 de metri cubi pe secundă.

 

Prin urmare, hidrologii au prelungit avertizările. Un cod portocaliu de inundații a fost emis pentru sectorul Porțile de Fier – Călărași și este valabil până pe 30 mai.

 

Hidrocentrala funcționează la capacitatea maximă, iar lacul de acumulare de la Orșova a fost golit pentru ca localitățile din amonte de baraj să nu fie inundate în caz de viitură.

 

În mai toate zonele în care revărsarea fluviului a făcut probleme în alți ani, digurile au fost întărite. Autoritățile spun că sunt pregătite să intervină cu materiale, echipamente și personal.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.