Acasă Social Bebeluș de numai cinci luni, salvat printr-o intervenție medicală în premieră!

Bebeluș de numai cinci luni, salvat printr-o intervenție medicală în premieră!

DISTRIBUIȚI

Un copil de doar cinci luni a fost operat cu succes pe cord, printr-o tehnică minim invazivă folosită pentru prima dată în România. Avea o malformaţie gravă şi mai fusese operat, când avea doar două luni. Boala a recidivat însă. Făcută în România, operaţia a avut un preț de 15 de ori mai mic faţă de cel perceput la clinicile din Germania sau Austria, acolo unde erau rezolvate până acum astfel de cazuri.

Primele semne ale bolii copilului au devenit vizibile la o lună de la naştere. Bebeluşul nu lua deloc în greutate şi obosea ori de câte ori era alăptat. „Am fost în Ploieşti, la Spitlalul de urgenţă pediatrică unde doamna doctor de acolo l-a consultat, a spus că este posibil să aibă un suflu sistolic şi ne-a trimis la Bucureşti la Institutul de ocrotire a Mamei şi Copilului unde în urma unor investigaţii, mi-a spus că are o problemă la inimă”, spune Alexandru Sorescu, tatăl băiatului, citat de digi24.ro. Diagnosticul a fost coarctaţie severă de aortă, o malformaţie din naştere, care se manifestă prin îngustarea aortei, adică a arterei care asigură transportul sângelui către organele corpului. Băieţelul ar fi putut muri oricând, aşa că a fost operat pe cord deschis. Însă, la două luni după interveţie, boala a recidivat. Singura soluţie era o nouă operaţie minim invazivă. Părinţii copilului nici nu se gândeau că acesta poate fi operat în ţară. Special pentru această intervenţie a venit în România un medic din Italia. Rezultatul intervenţiei de astăzi este mai mult decât satisfăcător pentru a lăsa copilul să crească fără a avea nevoie de noi intervenţii medicale, până la momentul când va deveni adolescent şi va putea suferi o nouă procedură”, spune Eustaquio Onorato, medic cardiologie intervenţională.

 

Operaţia a costat 4.000 de euro, sumă din care CNAS a decontat 1.300 de euro. Dacă ar fi fost făcută în Germania sau în Austria, costurile ar fi ajuns la aproape 50.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.