Acasă Actualitate O afacere macabra infloreste in Ardeal

O afacere macabra infloreste in Ardeal

DISTRIBUIȚI

Saracia imbraca forme morbide cand in joc sunt cateva milioane de lei. Foamea ii impinge pe unii sa-si vanda la un pret cat mai mare locul de veci in care se odihnesc parintii lor. Pe fondul crizei de locuri de veci cu care se confrunta unele cimitire, acestia isi scot rudele din groapa, pentru a face loc altor -chiriasi-. Procedeul consta in scoaterea osemintelor si inhumarea lor intr-o nisa sapata la baza gropii, urmand ca spatiul utilizat sa primeasca un alt locatar.

Dat fiind faptul ca nu exista posibilitatea cumpararii respectivelor spatii in mod legal, notarilor fiindu-le interzis sa autentifice un asemenea act, vanzatorii recurg la vanzarea mascata a locului de veci printr-un testament, cu riscurile de rigoare.

Numai in orasul Cluj, ale caror cimitire au devenit neincapatoare, doua-trei persoane, batrani sau pur si simplu oameni ajunsi la limita saraciei, se prezinta saptamanal la administratia cimitirelor, interesandu-se cu cat pot vinde mormantul in care le odihneste vreo ruda. Astfel, circa 200 de astfel de morminte sunt reciclate anual, intrand intr-un circuit macabru al mormintelor de mana a doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.