Acasă Actualitate O ampla retea de trafic cu copii sugari are baza in Cipru...

O ampla retea de trafic cu copii sugari are baza in Cipru si ramificatii in Romania

DISTRIBUIȚI

Politia cipriota ancheteaza o retea de trafic cu copii sugari, care are baza in Cipru si ramificatii in Romania, a anuntat, la sfarsitul sapatamanii trecute, un anchetator al Politiei din Cipru, citat de AFP.

-Luam in calcul chiar si posibilitatea trimiterii unor ofiteri in Romania, pentru a lucra impreuna cu autoritatile locale in vederea strangerii de probe in acest caz grav de adoptii ilegale-, a afirmat Andreas Naoum, in fata tribunalului care audiaza cazul unui ginecolog cipriot banuit ca a incercat sa vanda unui cuplu de greci o fetita romanca in varsta de numai trei zile.

Politia banuieste ca medicul a adus-o pe mama fetitei sa nasca in Cipru, pentru a vinde apoi copilul pentru suma de 19.000 de dolari.

Politia apreciaza ca medicul ar putea fi implicat si in alte sase cazuri similare si considera ca a descoperit o retea lucrativa de o amploare fara precedent, care foloseste Ciprul drept centru de nasteri clandestin si de vindere a sugarilor catre cupluri fara copii.

Tot saptamana trecuta, cotidianul israelian -Ha*aretz- publica un articol privind cercetarile derulate de autoritatile romane referitoare la posibilele legaturi intre o agentie israeliana de adoptii si o retea internationala de traficanti de organe.

Oficialii romani au cerut autoritatilor mai multor state – printre care si Israel – date complete privind copiii romani adoptati in strainatate in ultimii ani. Politistii incearca sa depisteze astfel cazurile in care adoptia a fost realizata cu ajutorul unor falsuri, dar infirma faptul ca cercetarile ar avea vreo legatura cu traficul de organe, au precizat aceleasi surse.

Autoritatile romane cerceteaza penal 13 persoane pentru implicarea in adoptii internationale ilegale, cercetarile vizand dosarele a 62 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.