Home Actualitate Oficialii britanici discută includerea misoginului Andrew Tate în listele de prevenție anti-tero

Oficialii britanici discută includerea misoginului Andrew Tate în listele de prevenție anti-tero

DISTRIBUIŢI

Andrew Tate a fost arestat pentru trafic de persoane la finalul anului trecut de autoritățile române și judecătorii țării noastre au respins pe bandă rulantă cererile acestuia de eliberare sau măcar de înlocuire a măsurii preventive.

Publicația britanică The Guardian a prezentat într-un articol amploarea influenței pe care misoginul Andrew Tate o are asupra
elevilor britanici care își hărțuiesc profesoarele și colegele cu opiniile lui Tate despre femei. Articolul vine după ce ministrul de Interne britanic a anunțat că politica PREVENT de anti-terorism a Marii Britanii va fi revizuită.

Dr. Tim Squirrell, de la Institutul pentru Dialog Strategic (ISD), un grup de reflecție contra-extremism, a spus că misoginismul de tipul celui promovat de Tate „cade prin fisurile” politicii contra-terorismului.

„Tate reprezintă în mod clar un risc de radicalizare a tinerilor în extremism misogin. Acest tip de extremism nu este în prezent luat în considerare în cadrul Prevent (politica de anti-terorism) decât dacă este însoțit de o ideologie recunoscută, de exemplu incel/extrema dreaptă/islamist. Asta e o problemă”, a spus el.

Lucrătorii din prima linie care se ocupă de cazuri în școli în cadrul programului Prevent în diferite părți ale Angliei, care au vorbit cu The Guardian, au povestit că s-au ocupat de cazurile cărora le-a fost citat Tate și că au încercat să-i ajute pe profesori să înțeleagă un lexic cu totul nou al cuvintelor pe care le-au auzit, dar nu le-au înțeles.

„Există cazuri precum cele în care un copil desenează o zvastica sau spune că vrea să se alăture Isis. Includerea lui Andrew Tate în aceasta – în moduri mici și mai mari – este destul de nouă”, a spus unul.

Un altul a spus: „Din septembrie, a izbucnit de nicăieri pentru a deveni o problemă primară pentru școlile cu care m-am confruntat. Au fost cazuri în care elevii i-au spus profesoarei: „Ce știi, ești femeie, nu mă poți învăța nimic. Locul tău este în bucătărie.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.