Home Actualitate Rușinea Curții de Conturi rămâne în arest preventiv

Rușinea Curții de Conturi rămâne în arest preventiv

DISTRIBUIŢI

Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, contestaţia sa, iar decizia instanţei este definitivă:

“Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Bădălău Niculae împotriva încheierii din data de 06.02.2023, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Giurgiu – Secţia Penală în dosarul nr.1977/122/2022/a1.3. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 300 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în minuta instanţei.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Niculae Bădălău solicitase în data de 6 februarie, Tribunalului Giurgiu înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar cererea sa a fost respinsă.

În 16 decembrie BĂDĂLĂU, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a fost trimis în judecată de DNA pentru comiterea infracțiunilor de:
– trafic de influență,
– dare de mită, în formă continuată,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În zilele de 09 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.
În schimbul acestui “serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.
În același context, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă. Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare.

1 COMENTARIU

  1. Ciolacu cum ati putut primi in PSD, o asemenea JIGODIE ??????? si altii ca el nu va crapa obazul de rusine in fata oamenilor care v-au ales cat de cat??? Ciolacu nu ai o pozitie ferma in fata kaizerului mai mult a zerului !!! Sunteti praf, FIREA „ministra familiei” nu se mai vede de cateva luni de zile!!ce partid suntei voi???

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.