Acasă Actualitate Operaţiune specială: Salvaţi Generalul Ciucă

Operaţiune specială: Salvaţi Generalul Ciucă

DISTRIBUIȚI

În decembrie 2021, premierul Nicolae Ciucă poza în marele apărător al libertăţii presei. „Guvernul României condamnă cu fermitate orice acţiune de intimidare a jurnaliştilor sau de obstrucţionare a dreptului la liberă informare a cetăţenilor”, declara premierul după ce senatoarea Diana Şoşoacă a atacat o echipă de jurnalişti italieni.

Acum, când Nicolae Ciucă este acuzat, cu dovezi, că şi-a plagiat teza de doctorat, libertatea presei nu mai este atât de importantă în opinia sa.

Întâmplările povestite de jurnalista Emilia Şercan sunt parcă rupte dintr-un film de acţiune. I-am putea spune „Operaţiune specială: Salvaţi Generalul Ciucă”.

Ameninţare, defăimare şi intimidare – acestea sunt cele trei ingrediente ale unei campanii de compromitere a unei jurnalistei de investigaţii. Acţiuni penale care nu sunt demne pentru o Românie democrată.

Jurnalista acuză că după ce a transmis poliţiei o serie de capturi de ecran cu mesaje primite de la un necunoscut, aceste probe au ajuns în spaţiul public. O potenţială scurgere de informaţii, intenţionată.

Dacă acest lucru se dovedeşte a fi adevărat, vorbim de o faptă penală, iar cine a produs scurgerea de informaţii trebuie adus în faţa justiţiei.

Lucian Bode a promis că se va efectua o anchetă internă referitoare la scurgerea de informaţii. De 45 de zile această anchetă nu a produs nicio concluzie. Nu s-a găsit un vinovat. Dacă şi aceste acuzaţii se dovedesc a fi reale, ministrul Bode ar trebui să-şi dea demisia.

Nu este loc de o muşamalizare în stilul fostei Securităţi.

Încercările de intimidare şi compromitere a jurnaliştilor, într-un stil care se apropie de cel mafiot, nu pot fi sub niciun fel tolerate de autorităţi.

Investigaţia Emiliei Şercan a venit într-un moment total nepotrivit. Nu numai că preşedintele l-a impus în fruntea guvernului, dar acum îl pregăteşte şi pentru a deveni prezidenţiabilul PNL. Speră că românii vor rezona la „armata e cu noi”. Generalul Ciucă vrea să rămână nepătat.

Domnule prim-ministru, opriţi atacul asupra presei. Mai bine ne-aţi dovedi că nu v-aţi plagiat lucrarea de doctorat.

Deputat USR
Denisa-Elena Neagu

1 COMENTARIU

  1. Dupa cum a vorbit ultima data in parlament generalul,doctor si primministru al Romaniei este sub un elev de clasa a opta,adica omul daca ar da maine capacitatea la limba romana ar pica sigur,dar razbunarea este caracteristica prostilor cu functii mai ales daca au si diplome universitare.
    Multe felicitari doamnei Emilia Sercan pentru curaj si sper sa se ia odata la verificat totzi doctori astia din Romania pentru ca un doctor in stiinte este un om care prin lucrarea lui a adus un progres in societate,(armata,militie,securitate sau diferite ramuri ale stiintei si economiei Romanesti), nici nu este greu sa se arate cat a avut de castigat Romania ca urmare a puneri in practica a unei lucrari de doctorat.
    Deocamdata romani nu au vrut sa digitalizeze aparatul de stat si primariile din Romania cu toate ca aici nu inventa nimeni nimic ci doar copia de la alte state din U.E.care au facut lucrul asta,eu asa cred ca nu s-a vrut nu ca nu s-a putut,pentru ca digitalizare o stie toata lumea inseamna mai multzi bani ramasi la bugetul statului prin trimiterea acasa a unor oameni care odata cu implementarea digitalizari ei isi pierd locul de munca,ori decidenti Romania o tara saraca din U.E.au facut exact invers ei inventand o gramada de posturi platite de la stat pentru neamuri,amante sau alte obligatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.