Home Actualitate Opt ani și șase luni de închisoare, pedeapsă pentru Bercea Mondial

Opt ani și șase luni de închisoare, pedeapsă pentru Bercea Mondial

DISTRIBUIŢI

Instanța supremă l-a condamnat pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la opt ani și nouă luni de închisoare cu executare, în dosarul în care acesta este acuzat că și-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011, decizia fiind definitivă.

 

Potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Sandu Anghel a fost condamnat la opt ani și nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat și opt luni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Pedepsele au fost comasate, Sandu Anghel urmând să o execute pe cea mai grea, respectiv de opt ani și nouă luni de închisoare. De asemenea, instanța i-a interzis lui Sandu Anghel unele drepturi, pe o durată de doi ani și șase luni după executarea pedepsei.

 

Din pedeapsa lui Sandu Anghel va fi redusă perioada reținerii și arestării acestuia, respectiv de la 20 februarie 2011 la 16 mai 2014.

 

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a fost condamnat, prin aceeași decizie, la cinci ani și trei luni de închisoare cu executare și doi ani interzicerea exercitării drepturilor.

 

Totodată, instanța a respins ca nefondat recursul declarat de soția lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, împotriva deciziei de condamnare la un an de închisoare cu executare, pentru instigare la mărturie mincinoasă și mărturie mincinoasă.

 

În februarie 2012, Tribunalul Olt l-a condamnat pe Bercea Mondial la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor calificat. Tot atunci, magistrații i-au condamnat pe Florin Anghel la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare, iar pe Fănica Anghel la trei luni de închisoare cu suspendare.

 

Decizia Tribunalului Olt a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, care în 1 noiembrie 2013 a majorat pedeapsa la închisoare cu executare de la șapte ani și șase luni la zece ani în cazul lui Sandu Anghel.

 

De asemenea, pedepsele au fost majorate și pentru fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, care a fost condamnat la opt ani de închisoare, dar și pentru Fănica Anghel, condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru instigare la mărturie mincinoasă și mărturie mincinoasă.

 

Decizia Curții de Apel Craiova a fost atacată cu recurs la instanța supremă, care în 16 mai a dat o decizie definitivă în acest dosar.

 

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, a fost arestat preventiv în 20 februarie 2011, pentru tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat nepotul, pe Ionuț Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

 

Într-un alt dosar, Bercea Mondial a fost condamnat, în 18 aprilie 2013, de instanța supremă la doi ani de închisoare cu executare, pentru de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.