Home Politic PSD, somat din nou pentru ilegalitățile din campanie: social-democrații sancționați pentru discriminare...

PSD, somat din nou pentru ilegalitățile din campanie: social-democrații sancționați pentru discriminare de Birourile Electorale Județene

DISTRIBUIŢI

După ce au folosit ilegal sigla USL pentru a-i minți pe români că „USL trăiește!”, PSD-ul este somat din nou să nu mai comită abuzuri în campania electorală pentru europarlamentare. Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sibiu a admis o sesizare a PDL privind afişele electorale ale PSD cu sloganurile „Mândri că suntem români” şi „România puternică în Europa”, care ar incita la discriminare, BEJ cerând înlăturarea acestor materiale, însă decizia poate fi contestată.

Avertizarea vine după ce PDL Sibiu a depus o sesizare în acest sens. „Aceste sloganuri inoculează ideea că doar cetăţenii care vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români şi că doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană. Aceste mesaje utilizate de Alianţa PSD-UNPR-PC induc sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor, incitând la discriminare. Acest fapt contravine art. 30 al Constituţiei”, susţin reprezentanţii PDL Sibiu.

La rândul său, preşedintele PDL Sibiu, Raluca Turcan, a precizat, în comunicatul de presă, că „mesajele promovate de PSD întinează valorile şi simbolurile naţionale, care sunt ale noastre, ale fiecărui român, indiferent de opţiunea politică”. Potrivit surselor citate, BEJ a admis plângerea formulată de PDL şi a cerut Alianţei PSD-UNPR-PC să înlăture toate materialele de campanie electorală care conţin sloganurile „Mândri că suntem români” şi „România puternică în Europa” folosite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Mai multe filiale PDL din ţară au sesizat Birourile Electorale Judeţene privind materialele de campanie ale PSD care conţin sloganurile „Mândri că suntem români” şi „România puternică în Europa”, cerând înlăturarea acestora.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.