Acasă Actualitate Orban: conflictul de interese la Ministerul Sănătății îl stabilește ANI, nu presa

Orban: conflictul de interese la Ministerul Sănătății îl stabilește ANI, nu presa

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății Victor Costache este acuzat de ziarul Libertatea că ar fi în conflict de interese. Premierul Ludovic Orban a fost întrebat despre subiect: „Nu văd niciun fel de conflict de interese”, a spus premierul.

Întrebat dacă ministrul a modificat condițiile legale pentru ca un spital privat la care lucrează să fie inclus în Programul pentru pacienții cu infarct, Orban a răspuns:„Nu cunosc aceste documente și mai ales veridicitate lor. Trebuie veridicat dacă aceste documente sunt autentice, reale. Oricând dl ministru al Sănătății este la dispozitia presei. Discut toate măsurile care trebuie luate pentru sănătatea românilor. (…) Nu (iau în calul să îl schimb din funcție pe ministrul Sănătății n.r.) Atâta timp cât nu există lucruri foarte clare care să ducă la o astfel de decizie. Dacă nu sunt motive, de ce sa iau in calcul”, a declarat Ludovic Orban.

„Dl ministru al Sănătății operează sâmbăta și duminica. În loc să se ducă în vacanțe operează, pentru că este un doctor renumit, este un doctor care este căutat de pacienți. (…) Evident, că pentru a opera era necesar un contract. Contractul, în schimb, e la o sumă minimă. Nu putea să opereze fără să fie angajat. A declarat ANI conflict de interese? Deci în ceea ce-l privește pe dl ministru, dl ministru a consultat ANI și a existat un răspuns că nu există un conflict de interese. Dacă ar fi existat, acesta ar fi fost declarat până astăzi. (…) Acest lucru nu-l stabiliți dvs, îl stabilește ANI” a spus Orban, precizând că nu ia în calcul schimbarea lui Costache de la Ministerul Sănătății.

Întrebat dacă ministrul a modificat condițiile legale pentru ca un spital privat la care lucrează să fie inclus în Programul pentru pacienții cu infarct, Orban a răspuns:„Nu cunosc aceste documente și mai ales veridicitate lor. Trebuie veridicat dacă aceste documente sunt autentice, reale. Oricând dl ministru al Sănătății este la dispozitia presei. Discut toate măsurile care trebuie luate pentru sănătatea româilor. (…) Nu (iau în calul să îl schimb din funcție pe ministrul Sănătății n.r.) Atâta timp cât nu există lucruri foarte clare care să ducă la o astfel de decizie. Dacă nu sunt motive, de ce sa iau in calcul”, a declarat Ludovic Orban.
Nici din punct de vedere penal, demnitarii nu pot fi acuzați de conflict de interese „în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”, așa cum prevede articolul 301 din Codul Penal.

7 COMENTARII

 1. Bai ORBANE tu esti prost sau iei toti romani de prosti,pai daca domnul ministru opereaza la spitalul ala doar in zilele lui libere asta il opreste pe dl.COSTACHE in timpul programului pe care il are la locul de munca(ca ministru al sanatati) sa fie partizan cu spitalul la care este angajat?.
  Daca tot spuneai ca apreciezi modul de munca din Uniunea Europeana atunci zii lui COSTACHE sa isi dea demisia pentru ca sa nu il dai tu afara,asa se procedeaza in tarile civilizate din U.E.pentru ca prin felul asta COSTACHE arata ca are onoare si si-a recunoscut greseala,macar formal.
  Daca nu ma crezi pe mine intreaba-l pe K.JOHANIS pentru ca are rude in Germania care stiu ca asa se iese putin mai curat dintr-o incurcatura ca asta.

 2. Intr-un contract de munca , este specificat foarte clar timpul de munca, numarul de ore de munca pe luna, precum si programul zilnic de munca. Oare in contractul domnului ministru, exemplu de corectitudine, scrie ca programul de munca este sambata si duminica ? Iar pentru munca de sambata si duminica, estre retribuit cu 20 000 de lei ? asa cum scrie in contract ? In ce tara traim ? In Romania normala ?

 3. Contractul de munca al domnului ministru, cu Polisano Sibiu este pe https://www.libertatea.ro/stiri/contractul-lui-victor-costache-cu-polisano-pe-4-noiembrie-ministrul-sanatatii-a-jurat-credinta-poporului-pe-7-noiembrie-a-semnat-fidelitate-angajatorului-s-a-ac-2869003
  de aici reiese ca este angajat 2 ore pe zi si nu 2 zile pe saptamana. Contractul este incheiat conform codului muncii, iar in codul muncii scrie ca sambata si duminica sunt libere.
  Ce sa vezi … pentru 10 ore pe saptamana, adica part time ¼ este renumerat cu 20000 de lei. Oare cate sambete si duminici a fost prezent domnul ministru la Polisano Sibiu in ultimile 3 luni de cand functioneaza acest contract ? Cati pacienti a operat in 3 luni, respectiv 12 zile de munca pentru care a incasat 3X 20000 lei ?… Nu vom afla aceste raspunsuri pentru ca … e „confidential”.
  Acum domnul ministru pune spitalul Polisano Sibiu pe lista spitalelor privat care vor primi multi bani de la programul ministerului sanatatii … „in interesul pacientilor”, iar primul ministru il apara si il sustine. Curat murdar.

 4. Pe site-ul Polisano Sibiu https://sibiu.clinicapolisano.ro:58889/AtlasmedPortal_PSB/ProgramariMedic.aspx?doctorID=439103
  Domnul ministru opereaza miercurea de la 18 la 21 seara, probabil se teleporteaza la Sibiu, pentru ca la minister are program pana la ora 16 si fiind corectitudinea intruchipata, nu chiuleste de la minister, nici nu intarzie la Sibiu si nici nu minte. Nu, nu
  Domnul ministru nu a fost prezent in acest program la Polisano Sibiu, in schimb afirma ca se duce sambata si duminica, in afara programului.
  In urma cu o luna ii reprosa doctorului Beuran ca a venit la spital in afara programului, in cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca. Domnul ministru spunea ca in afara programului, toate cazurile din spital trebuiesc rezolvate de echipa de garda.
  Domnul ministru este si conferentiar universitar tot la Sibiu, la facultatea de medicina, unde are activitate didactica cu studentii si pentru care incaseaza alt salariu, de la ministerul invatamantului. Tot sambata si duminica ? Sau miercurea de la 18 la 21 ?
  Domnul ministru si-a dat cu dreptul in stangul.

 5. Cum o fi sa te operezi ce cord deschis, miercurea in doua ore seara de un chirurg cere face naveta de la Bucuresti la Sibiu ? Asta e medicina pe care o promoveaza Costache ?

 6. Mi-am facut o programare pentru miercuri 29 Ian Pentru o consultatie si am fost anuntat cu 24 de ore inainte, adica pe 28 ca Dr Costache a anulat consultatiile si altcineva ii tine locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.