Acasă Actualitate Orbită de antivaccinism, Olivia Steer s-a făcut din nou de râs

Orbită de antivaccinism, Olivia Steer s-a făcut din nou de râs

DISTRIBUIȚI

Fosta vedetă de televiziune Olivia Steer s-a făcut din nou de râs în încercarea de a-l umili pe Mircea Cărtărescu după ce acesta a anunțat că s-a vaccinat.

Olivia Steer l-a criticat pe Mircea Cărtărescu pentru faptul că ar fi scris greşit genitivul şi dativul de la „dragă”, într-o urare pe care scriitorul a făcut-o pe contul său de Facebook.  Fosta prezentatoare TV a făcut o paralelă la campania de vaccinare şi l-a mustrat pe Cărtărescu pentru faptul că i-a îndemnat şi pe alţii să se vaccineze anti COVID-19, dând asigurări că vaccinul este sigur.  Ulterior, Olivia Steer şi-a şters postarea, după ce mai multe persoane i-au atras atenţia că ea este cea care greşeşte şi că fapta ei este una josnică.    „Marele profesor, filolog şi scriitor, nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu ştie că dativul – feminin – singular pentru «dragă» este «dragei» şi foloseşte, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat «dragii» când se referă la Ioana Pârvulescu.  Nu-i bai, bine că ştie sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile şi ne sfătuieşte, cu înţelepciune, cum să gafă… aaa… facem ca el!”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Mircea Cărtărescu i-a și răspuns frumoasei dar neinspiratei Olivia Steer:

Citește și „Panoramă a deșertăciunilor”, Olivia Steer și-a închis pagina de Facebook după ce aproape a plâns de neputință în direct la PROTV

„Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor și universitar, în privința subtilităților limbii române, mai consult dicționarele din când în când. Am aflat astfel din DOOM că genitivul și dativul corect de la ”dragă” e ”dragii” și nu ”dragei”. Sigur că asta n-are nici o importanță, fiecare poate spune cum crede că e bine. Ce nu e frumos e că pe o bază atât de măruntă îmi puneți la-ndoială toată munca dintr-o viață de om. Chiar dacă aici aș fi greșit, dumneavoastră tot n-ați fi avut dreptate. Nu mai vorbesc de legătura pe care-ați făcut-o cu vaccinarea, cu care greșelile de limbă n-au nimic a face.”, a conchis Cărtărescu.

1 COMENTARIU

  1. Doctorita proasta a gresit si mai mult in cea de a doua poatare,cand dupa ce isi recunoste greseala intr-o postare lunga femeia ajunge tot la o critica adusa lui Cartarescu pentru ca omul este provaccin anticovid,cand corect ar fi foat sa spuna”imi cer scuze fanilor mei si domnului Cartarescu pentru greseala de exprimare cu care am incercat sa il corectez”.
    Dar din nefericire Olliv a lui Pompey Marinaru s-a comportat exact ca judecatori care dupa ce au dat decizii favorabile marilor hoti din Romania impotriva oricarei logici si au fost luati la intrebari de oameni de rand prin gura presei ei au raspuns ca decizia lor este corecta dar nu poate fi inteleasa decat de oameni de specialitate(ca doar nu puteau sa spuna ca au luat spaga sau ca au primit un ordin”de sus”),mai a fost un sef al judecatorilor din Romania care in ianuarie 2017 le raspundea jurnalistilor cam asa”alta intrebare,alta intrebare,alta intrebare”ca eu am crezut prima data despre om ca este balbait uitand despre el ca executata oridinele lui Liviu Dragnea.
    Din cauza asta am spus mereu ca in Romania oameni cu scoala nu isi dau seama de ridicolul in care pozeaza cand inloc sa isi recunoasca greseala sau un abuz incearca mereu sa intoarca vorbale in favoarea lor;daca vreti si asta este o diferenta intre politicieni si oameni cu scoala din Germania si cei romani,aici oamenilor nu le este rusine sa isi recunoasca greselile chiar daca asta inseamna ca isi pierd postul sau ca ajung in puscarie,ei gandesc cam asa”am facut o prostie si fost prins,asta este recunosc si gata nu are rost sa ma afund si mai tare facand tot felul de declaratii ridicole”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.