DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a plutonierului adjutant Claudiu Delciu de la unitatea ISU Dămăroaia, militar activ, în vârstă de 49 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală şi alterarea integrităţii datelor informatice.

S-a reţinut că la data de 08.06.2023, inculpatul, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a profitat de faptul că persoana vătămată majoră, pacientă de 35 de ani în transport către o unitate spitalicească, se afla în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa şi a exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală.

De asemenea, pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de camera de supraveghere amplasată în interiorul autospecialei de transport pacienţi, inculpatul a şters fără drept datele informatice stocate pe cardul de memorie, aducând astfel atingere integrităţii şi disponibilităţii acestora.

La data de 04.08.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.