Acasă Actualitate Parchetul Militar: nu există probe că în 1989 au existat teroriști, ci...

Parchetul Militar: nu există probe că în 1989 au existat teroriști, ci doar o psihoză securist-teroristă

DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a publicat, marţi, pe pagina de internet a instituţiei, rechizitoriul din dosarul „Revoluţiei”, retrimis instanței de judecată. Documentul face în primele 20 de pagini o trecere în revistă a condamnărilor obținute pentru crimele de dinainte de 22 decembrie 1989, rezultând din rechizitoriu și că nu au existat teroriști.

Citește rechizitoriul din Dosarul Revoluției 

„Prin coroborare cu celelalte probe ale dosarului, concluzia este aceeaşi. După 22 decembrie 1989 – orele 16,00, focul fratricid a cauzat survenirea de decese şi răniri. Nu există probe apte să demonstreze că în intervalul 22-30 decembrie 1989 au existat terorişti sau orice altă forţă care să desfăşoare acţiuni ostile revoluţiei şi revoluţionarilor. Analiza tuturor declaraţiilor martorilor şi persoanelor vătămate (mii de declaraţii) referitoare la intervalul 22-30 decembrie 1989 relevă că mulţi dintre cei audiaţi (militari şi civili) au relatat că în acest interval de timp au luptat, sub o formă sau alta, cu ‘teroriştii’. Cu toate acestea, analiza în mod logic şi loial a întregului probator al dosarului relevă că, sub imperiul psihozei securist-teroriste, aceste persoane au apreciat în mod viciat situaţiile concrete în care s-au aflat. Realitatea este că nu există probe relevante ale existenţei teroriştilor în decembrie 1989”, se precizează în rechizitoriul trimis instanţei.

Procurorii au folosit ca probă o sinteză a aspectelor rezultate din anchetele efectuate de parchetele militare, în perioada 1990-1994, în cauzele privind evenimentele din decembrie 1989, întocmită de Secţia Parchetelor Militare.

„Această analiză stabileşte în mod pertinent că psihoza securist-teroristă şi focul fratricid au fost cauzele deceselor şi vătămărilor din intervalul 22-30 decembrie 1989. Nu au fost indicate persoanele care au generat şi întreţinut psihoza (materialul fiind întocmit în 1994, când la putere se aflau tocmai cei care ar fi trebuit traşi la răspundere pentru inducerea în eroare), însă s-a argumentat fără dubii că psihoza a apărut şi a fost amplificată de persoanele care au avut intervenţii televizate şi care au emis comunicate. Sinteza s-a întemeiat pe analiza temeinică a unui număr de 2.317 cauze penale având ca obiect uciderea sau rănirea unor persoane. Stările de fapt reţinute prezintă o importanţă majoră, mai ales că cercetările au fost făcute la relativ scurt timp după derularea evenimentelor. De asemenea, sinteza a stabilit fără echivoc faptul că în decembrie 1989 nu au existat terorişti. Existenţa acestora nu a fost probată în niciunul din miile de dosare instrumentate în timp”, menţionează procurorii.

1 COMENTARIU

 1. DACA IN 1989 AR FI FOST REVOLUTIE nu mai exista acum PARCHET MILITAR.
  TOATE PROBELE DIN TIMPUL EVENIMENTELOR DIN DECEMBRIE 1989 SUSTIN SI CONVING CA ESTE DE FAPT CAZUL UNEI LOVITURI DE STAT ORGANIZATA IN PRINCIPAL DE CATRE CEI 264 DE AGETI s.i.e CARE ERAU IN SUBORDINEA LUI Marin CEAUSESCU (acesta fiind prima victima a evenimentelor)fratele lui NICOLAIE CEAUSESCU.
  DIN ACESTE MOTIVE ROMANIA NICI pana azi NU A MAI INCASAT NIMIC(din miliardele de dolari) DUPA 1989 DIN CONTRACTELE de comert exterior ce le avea in lumea toata.
  MILIARDELE DATORII FATA DE ROMANIA AU FOST INCASATE IN PRINCIPAL DE CEI 264 DE MAFIOTI INTERNATIONALI (care au fost selectati din randul populatiei romane care nu au avut parintii cunoscuti FARA MAMA FARA TATA) DOVEDITI ULTERIOR ADEVARATI TRADATORI DE NEAM SI DE TARA.
  DIN RANDUL ACESTORA ARE SI ROMANIA MILIONARI SI JMILIARDARI FACUTI PESTE NOAPTE.
  DACA SE STABILEA CAT MAI REPEDE ADEVARUL DESPRE LOVITURA DE STAT NU MAI AVEAM NICI PARCHET MILITAR, NICI, REVOLUTIONARI CU DREPTURI EXTRAVAGANTE pentru care POPORUL A PLATIT IN MOD NECUVENIT MILIARDE DE LEI, NICI MILIONARI SAU MILIARDARI DE CARTON.
  ROMANIA PUTEA SA AIBA DUPA DESFIINTAREA C.A.E.R cel putin un PARCURS ASEMANATOR CU POLONIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.