Home Actualitate VIDEO – Delapidare la MAI: Nacu, Șeful Poliției, folosește în interes personal...

VIDEO – Delapidare la MAI: Nacu, Șeful Poliției, folosește în interes personal mașina de serviciu consemnând că a fost în misiune

DISTRIBUIŢI

UPDATE 19.08.2022: Președintele Antibiotice SA despre Șeful Poliției Vaslui: „cine toarnă pe altul, departe ajunge!”

UPDATE 18,08,2022: IGPR anunță o anchetă internă la IPJ Vaslui după dezvăluirile noastre

În vara anului 2021, după luni de zile în care Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui nu a avut șef, IGPR a decis să-l împuternicească, în fruntea poliției vasluiene, pe cumătrul obscurului Nelu Tătaru, comisarul șef Manuel Nacu, transferat de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.
Deși pentru prima oară un ofițer de la Poliția de Frontieră ajunge șeful IPJ Vaslui, Nacu nu se ridică la nivelul așteptat pentru funcția respectivă și folosește mașina instituției, o Dacia Duster cu numărul VS 05 XBP, în interes personal, ceea ce reprezintă infracțiunea de delapidare în formă continuată.

Un comunicat DNA și trei dovezi video pentru comiterea infracțiunilor

Mai mult, Nacu, în fals, completează în foile de parcus că este în misiune cu mașina de serviciu inclusiv când o folosește pentru a merge la supermarket, singur sau cu soția, sau când își duce fiul în fiecare dimineață de la Huși la R.A.R. Vaslui unde juniorul face practica necesară pentru facultate.

În decurs de 8 zile în luna iulie, șeful IPJ a fost surprins cu mașina de serviciu, Dacia Duster VS 05 XBP, de două ori la cumpărături.

În data de 16.07.2022 la ora 10.30, comisarul șef Nacu a fost filmat la supermarketul Lidl din Municipiul Huși, acolo unde domiciliază, cu mașina IPJ, în interes personal. Mașina nu are RCA, iar Nacu și vorbește la telefon, fiind la volan așa cum se poate observa în filmare.

În data de 24.07.2022, orele 19.30 același comisar șef Nacu este filmat și fotografiat însoțit de soția sa, Nacu Mihaela, la supermarketul Kaufland Huși cu același autoturism de serviciu, marca Dacia Duster cu numărul de înmatriculare VS 05 XBP.
În fiecare dimineață, fiul lui Nacu este transportat cu mașina de serviciu a IPJ de la Huși la R.A.R Vaslui, iar pentru toate aceste utilizări ale mașinii de serviciu, șeful IPJ completează în fals foile de parcurs ca fiind în misiune, respectiv în interes de serviciu.

Comiterea acestor infracțiuni de către șeful poliției este cu atât mai surprinzătoare cu cât în urmă cu câțiva ani, mai mulți polițiști vasluieni erau arestați de DNA, procurorii consemnând atunci într-un comunicat: „La data de 08.10.2015, același inculpat a dispus folosirea în interes personal a unui autoturism marca Audi din dotarea Serviciului Rutier Vaslui, respectiv pentru deplasarea pe raza municipiului Vaslui a unei persoane din familia ofițerului. În legătură cu această faptă, inculpatul Năstase Dan-Mihăiță, a atestat, cu ocazia întocmirii foii de parcurs a autoturismului marca Audi, un fapt necorespunzător adevărului, respectiv faptul deplasării exclusiv pe traseul Vaslui – Huși – Vaslui, fără a menționa efectuarea deplasării pe raza municipiului Vaslui.”

Cum tolerează secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu această situație penală vom afla din punctul de vedere al Ministerului Afacerilor Interne pe care urmează să îl primim pentru acest articol.

Despre soția comisarului-șef, Mihaela, fostă candidată PNL la Senat și concursul pregătit pentru domnia sa tot de cumătrul Nelu, într-un articol viitor.

4 ARII

  1. Dar de domnii primari din toate comunele de ce nu spuneti ca folosesc masinile de serviciu zi de zi in interes personal? Sa va interesati si de acest aspect!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.