Home Actualitate Politisti de frontiera, batuti tot cu pietre si bate, dar de pescari

Politisti de frontiera, batuti tot cu pietre si bate, dar de pescari

DISTRIBUIŢI

Politisti romani, batuti din nou de infractori. Strategii Ministerului de Interne, colateral programelor de aliniere la standardele europene, in vederea aderarii la UE, se pare ca sunt in pragul finalizarii unui alt program, ce ar putea fi intitulat -Aberatia de normalitate-. Practic, s-ar putea crede ca este vorba despre o strategie de imagine, prin care se urmareste ca opinia publica sa percepa ca fiind firesc faptul ca politistul roman mananca bataie pe unde este prins de infractori. Si pentru ca lumea sa se obisnuiasca cu ideea, era nevoie de cazuri concrete, care nu au intarziat sa apara. Faptul ca, in urma cu nici o luna de zile, niste politisti au fost batuti de hoti in lanul de porumb, a parut sa creeze o oarecare panica. La scurt timp, alti politisti erau batuti pana la spitalizare de catre hotii de benzina, iar opinia publica a fost realmente scandalizata. Depasindu-se acest prag, mai este nevoie ca politistii sa fie batuti, probabil, de florarese. Pana atunci insa, ei au fost batuti, miercuri, de niste pescari …

Politistii s-au aparat cu spray-uri paralizante

Un echipaj al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila a fost agresat, miercuri, de un grup de persoane care vindea ilegal sturioni. Echipajul, format din doi ofiteri si trei subofiteri, a depistat in zona Harsova, Pod Giurgeni, aproximativ 15 persoane care intentionau sa comercializeze peste. In momentul in care echipa de control le-a cerut documentele de provenienta a marfii, pescarii i-au lovit pe politisti cu pietre si bate. Un subofiter a fost ranit, fiind lovit in zona faciala. Politistii s-au aparat cu spray-uri paralizante. Autoturismul politistilor a fost si el avariat.

In urma evenimentului, opt persoane, din localitatea Harsova, au fost retinute. Agresorii nu au recunoscut ca i-au lovit pe politisti. In ceea ce priveste masina Politiei de Frontiera, desi au sustinut ca ar fi fost avariata de ocupantii unei carute, agresorii au fost de acord sa achite contravaloarea avariilor produse. Cei opt agresori au fost prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Medgidia si pe numele lor au fost eliberate mandate de retinere pentru o perioada de cinci zile. Unii dintre agresori mai au dosare penale in lucru, fiind cercetati pentru braconaj.

Seful IGPF, in fata parlamentarilor: -Ne lipsesc aproape toate-

Generalul Aurel Neagu, seful Politiei de Frontiera, a declarat, marti, dupa audierea in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor, ca dotarea reprezinta -cea mai stringenta- problema a institutiei sale. -Ne lipsesc aproape toate-, a spus Neagu, mentionand autovehiculele, calculatoarele, dotarea punctelor de frontiera cu faxuri si cu aparatura necesara combaterii traficului de droguri. A doua zi, faptele petrecute la Harsova aveau sa confirme cu prisosinta cele declarate de general.

Atributiile ce revin Politiei de Frontiera, in procesul de combatere a terorismului, al infiltrarii de persoane, impun o pregatire profesionala deosebita a cadrelor Politiei de Frontiera, le-a mai declarat Neagu parlamentarilor. El a aratat ca la punctele de frontiera sunt amplasate calculatoare, dar ca acestea nu sunt interconectate. Politia de Frontiera a finalizat obiectivele stabilite pana acum, printre acestea aflandu-se elaborarea a doua legi conforme reglementarilor europene, obiective ce privesc structura institutiei si obiective de pregatire. Cele de structura se refera la organizarea pe directii la nivel de frontiera, iar cele de pregatire vizeaza programe de instruire a politistilor in tara si strainatate, tinand cont si de viitoarea asezare a frontierelor UE, a precizat seful Politiei de Frontiera.

333 de politisti, ultragiati de infractori

Situatia dezastruoasa cu care se confrunta Politia a inceput, se pare, sa influenteze si reactia infractorilor. La lipsa dotarilor se adauga si o legislatie invehita, care ii impiedica pe politisti sa foloseasca armele de foc. Asa se face ca numarul ultrajelor comise impotriva unor politisti aflati in misiune este din ce in ce mai mare. Doar in primele noua luni ale anului au fost ultragiate 333 de cadre de Politie, cea mai mare parte a acestora provenind din randul efectivelor de ordine publica. In urma acestor atacuri, 37 de politisti au suferit vatamari corporale grave, care au necesitat peste 150 de zile de spitalizare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.