Acasă Actualitate Politistii de Frontiera se pregatesc pentru lupta cu falsificatorii de pasapoarte

Politistii de Frontiera se pregatesc pentru lupta cu falsificatorii de pasapoarte

DISTRIBUIȚI


Politia de Frontiera a luat masuri suplimentare pentru securizarea -fasiei verzi-, incercand astfel sa evite cresterea numarului celor care trec ilegal frontiera. In acelasi scop a fost crecut numarul patrulelor si al controalelor.

Pe de alta parte, invatand din experienta vecinilor bulgari, politistii de frontiera se pregatesc sa se confrunte cu o crestere a numarului pasapoartelor romanesti falsificate si folosite, in special, de catre cetatenii proveniti din tarile cu potential migrator ridicat.

Imediat dupa ridicare obligativitatii vizelor pentru cetatenii bulgari, retelele internationale de trafic de persoane au trecut la falsificarea masiva a documentelor de calatorie bulgaresti, prin intermediul acestora putandu-se intra fara probleme in spatiul Schengen. Cele mai multe astfel de falsuri au fost descoperite asupra unor cetateni de origine kurda.

Atentia Politiei se va concentra, in special, asupra noilor pasapoarte, metodele de falsificare a celor aflate in circulatie fiind cunoscute. In acest scop a fost trimisa catre toate PCTF-urile o informare de serviciu continand date despre elementele de siguranta ale noilor pasapoarte si modalitatile in care pot fi descoperite falsurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.