Acasă Actualitate Politistii galateni -fileaza- o retea de traficanti care livreaza Frantei si Spaniei...

Politistii galateni -fileaza- o retea de traficanti care livreaza Frantei si Spaniei cersetori romani

DISTRIBUIȚI

Presa straina desfiinteaza tara noastra, avand constant la indemana un subiect mereu de actualitate: cersetorii romani. Strazile marilor capitale ale Europei sunt revednicate ca teritorii de catre diferite retele est-europene de traficanti cu cersetori sau prostituate. Romania este reprezentata cu succes de catre retelele tiganesti, care, dupa ce si-au exploatat la maximum propriii copii, pe care si-i schilodeau special pentru cersit, au trecut la racolari. Este si cazul minorului Tudorel Cristea, din Galati, care, dupa ce a a fost pus sa cerseasca in Timisoara, s-a trezit intr-un lagar din Italia. Tiganii l-au trecut granita intr-un portbagaj si aveau de gand sa-l exploateze pe strazile Madridului.

Racolarea

Tudorel Cristea are 15 ani si sta impreuna cu mama lui intr-o casa darapanata pe Strada Dogariei. Acum patru ani, baiatul a ramas infirm. In timp ce aduna niste fiare, Tudorel s-a electrocutat, iar medicii i-au amputat mana dreapta de sub cot. A abandonat scoala, ramanand doar cu cinci clase. In luna iunie a acestui an, Tudorel a crezut ca Dumnezeu i-a pus mana-n cap. Un personaj temut in lumea interlopa din Galati s-a oferit sa-i faca rost de o proteza care costa mai bine de 2.000 de marci. Conditia: sa mearga cu el in Spania. -I-am spus lu* mama despre chestia asta si am hotarat sa plec cu oamenii lui. Nici prin cap nu mi-a trecut ca el voia sa faca bani pe spatele meu-, spune Tudorel.

O anume Geta Nicoara, originara din Timisoara, dar care are o casa pe Strada Dochiei nr. 4, vizavi de Spitalul Municipal, a venit a doua zi sa incheie afacerea cu mama lui Tudorel. Geta, nevasta -interlopului- din Galati, a obtinut o semnatura de la mama baiatului, precum ca minorul Tudorel poate calatori in strainatate, chipurile, pentru a i se pune o proteza la mana. Dupa ce s-a trezit cu un pasaport facut de urgenta, copilul a fost dus la Timisoara si aruncat pe strada, la cersit.

Practica la Timisoara

-Faceam peste un milion de lei pe zi. La semafoare sau in fata magazinelor de lux. Seara dadeam toti banii tiganilor, ca sa nu mananc bataie. Imi luau pana si monedele de 500 de lei. De multe ori i-am vazut cum ma pandeau din masina, ca nu cumva sa ascund banii. De cateva ori am reusit sa dau la dos ceva bancnote, macar sa pot sa-mi iau ceva de mancare-. Dupa ce au strans mai bine de 60 milioane de lei de pe urma lui Tudorel, in Timisoara, tiganii au hotarat sa treaca la treburi serioase. Baiatul a fost dus mai intai la Budapesta, apoi la Praga. Din fericire, aici n-a mai fost obligat sa cerseasca. Si sa incaseze pumni pentru ca n-a produs atat cat licitau tiganii. Tudorel a facut tot acest drum pitit intr-un portbagaj, pentru ca -prietenii- lui care voiau sa-i faca rost de o proteza, asa, pe degeaba, nu-i facusera rost de viza. Dupa ce masina a trecut in Cizma, carabinierii i-au oprit pe neasteptate. Tudorel si ceilalti cinci pasageri, printre care si Geta Nicoara, au fost retinuti si aruncati intr-un lagar. Timp de 11 zile. Baiatul a fost returnat in tara, anchetat de Politie si avertizat ca la urmatoarea abatere de acest gen va infunda puscaria. A revenit in Timisoara, a fost pus din nou sa cerseasca, a fugit si a aflat ca mafiotii au ajuns in Spania.

Tudorel se sprijina in ciotul mainii stangi si pare sa nu realizeze ce i s-a intamplat. Isi aminteste ca in casa tiganilor din Timisoara era un lux exorbitant. Tiganii scoteau profituri imense, chiar si de pe urma propriilor copii, pe care i-au inghesuit in autoturismul care a gonit spre Italia.

Politistii de la Crima Organizata lucreaza sub acoperire

Politistii galateni de la Crima Organizata au dezvaluit toata povestea in care a fost implicat Tudorel. Mai putin numele celor care l-au racolat. Identitatea -interlopului- din tiganime care se afla in spatele acestei fapte nu a fost facuta publica de politistii care lucreaza sub acoperire, desi Tudorel sustine ca a dat declaratii complete cu privire la toate persoanele implicate. Ceea ce stie Politia si nu vrea inca sa spuna este faptul ca tuciuriul care vrea sa reinstaureze epoca sclavagista la inceput de mileniu III este un francofil get-beget. Prin el, Paris a devenit capitala ciungilor de pretutindeni. In timp ce Tudorel este amenintat ca, daca va mai calca inca o data pe bec, va ajunge la puscarie, cei care se imbogatesc de pe urma handicapatilor isi vad nestingheriti de afaceri. Culmea, fara sa -cerseasca- ajutorul Politiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.