Acasă Actualitate Ponta dezvăluie că Dragnea, slugă de Teleorman, îi dădea mită șefului SRI...

Ponta dezvăluie că Dragnea, slugă de Teleorman, îi dădea mită șefului SRI George Maior

DISTRIBUIȚI

În această seară, enervat de apariția lui Liviu Dragnea la Antena 3, Victor Ponta a comentat la B1 TV:

”Nu aveați ce să aflați de la Coldea. Eu de un an de zile aud că o să fiu chemat. Eu tot aștept, am hârtiile pregătite. Domnul Manda e un om deștept, în fiecare secundă îi e teamă să nu întrebe ceva care să îl deranjeze pe Dragnea. Pe mine nu o să mă cheme cât Dragnea e șef la Parlament. Coldea a zis că se duce, dar nu l-au chemat ca să nu zică ceva înainte de Congres. Dacă nu l-a întrebat nimeni nimic, ce să spună, să spună de la el? El nu o să spună niciodată altceva, decât niște chestiuni generale. Dragnea nu vrea să se afle cum se luptă el cu statul paralel. Cum vedea că mă urc în mașină, venea la mine și mă întreba: ”Te duci la băieți?” Și eu îi ziceam: ”Dar, ce treabă ai tu, Liviule?”. Nu scăpam de el. Era disperat, să fie acolo, să pună și el, să mai afle ceva. Dragnea a fost la mine, la Cornu, dacă nu îl chemam sărea gardul. Au fost Crin Antonescu, Daniel Constantin, socrul meu, au fost 10 oameni. Dragnea minte atât de mult și atât de prost, încât nu cred că e consiliat de Florian Coldea. Dragnea dorea să obțină protecție de la SRI. Guvernul l-am făcut în casa socrului meu, cu el de față. Minte de nici nu respiră la cât minte. Nu știa cum să îi intre sub piele lui George Maior. Îi ducea cadouri, tot ce credea el că vrea Maior. Mi se pare incredibil ca acum, când era slugă timp de 4 ani, acum nu e bun. Îi era teamă să nu dăm poze cu el când tăia șoriciul și îl dădea lui Kovesi. Eu nu dau poze, noi nu suntem hoți de nivelul Belina. Maior și Coldea au fost acasă la Dragnea, cu mine. S-a milogit de noi. ”Hai, veniți, cu George, cu Florin, că am prins eu pește!”. Era slugă de Teleorman. Maior mi-a zis să nu îl mai iau. ”Bă, nu îl mai suport. Nu îl mai lua!”, îmi zicea Maior. Mie nu îmi place să spăl rufele în public, dar nu mă abțin să spun adevărul despre Dragnea. Dacă dă Ghiță fotografiile, treaba lui, eu nu mă ocup cu așa ceva. Domnul Dragnea fugea cu șoriciul la Kovesi, ea era jenată, fugea ca un chelner. Toată lumea era jenată.”, a spus Victor Ponta la B1 TV.

Așadar ce spune fostul procuror Ponta? Că Dragnea dorea să obțină protecție de la SRI, că nu știa cum să îi intre sub piele lui George Maior care era șeful SRI și că îi ducea cadouri, tot ce credea el că vrea Maior.
Păi asta este exact definiția infracțiunii de dare-luare de mită pentru Dragnea, respectiv Maior, fiind interzis să primești cadouri în legătură cu atribuțiile de serviciu.Conform art.289 din Noul Cod Penal, luarea de mită este „fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri” și se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani”. Ponta, ca fost procuror știe exact ce spune și îi dărâmă pe amândoi dintr-o lovitură.
Dacă Dragnea se duce mâine și face un denunț că îi dădea mită lui Maior ca să obțină protecție de la SRI, scapă de răspundere penală iar Ponta poate fi martor împotriva nașului Maior. Dacă se sesizează vreun procuror în seara asta, Ponta poate fi martor împotriva amândurora.

Ce frumos e când se ceartă pesediștii între ei.

Foto hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.