Acasă În Lume Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani

Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani

DISTRIBUIȚI

Fizicianul britanic Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. Hawking suferea de boala Lou Gehrig de la vârsta de 21 de ani, nu se putea mișca şi comunica doar cu ajutorul unui sintetizator de voce. Stephen Hawking preda la Universitatea Cambridge din 1962.
Fizicianul era ateu declarat

Hawking a afirmat recent că nu crede în existenţa lui Dumnezeu, deoarece există numeroase explicaţii ştiinţifice, mult mai convingătoare, asupra originii Universului, conform Huffington Post. Savantul menţiona, de asemenea, că miracolele religioase „nu sunt compatibile” cu adevărul ştiinţific. „Înainte de a înţelege ştiinţa, era normal să se creadă că Dumnezeu a creat Universul. Acum însă, ştiinţa ne oferă explicaţii mult mai convingătoare despre procesele prin care există viaţa”, a declarat Stephen Hawking în urmă cu câțiva ani pentru „El Mundo”.

The Guardian l-a întrebat în 2011 pe omul de știinţă dacă se teme de moarte. Hawking a răspuns că nu și că traiește sub spectrul morții iminente de la vârsta de 21 de ani. „Văd creierul asemenea unui computer care își va înceta activitatea atunci când componentele cedează. Nu există Rai sau viaţă de după moarte pentru computerele care au cedat; aceasta este o poveste nemuritoare pentru oamenii care se tem de întuneric.”, și-a explicat Hawking viziunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.