Acasă Actualitate Președintele Sindicatului Șoferilor din RATB cere demisia Gabrielei Firea: autobuzele turcești sunt...

Președintele Sindicatului Șoferilor din RATB cere demisia Gabrielei Firea: autobuzele turcești sunt un dezastru

DISTRIBUIȚI

În luna aprilie, ziarul Curentul a dezvăluit că  firma Best Achiziții SRL, patronată de Mihaela Elena Neagu, foarte apropiată de familia Firea – Pandele a asigurat consultanța pentru firma OTOKAR în cadrul licitației desfășurate la Primăria Capitalei pentru cele 400 de autobuze, licitație pe care firma turcească a și câștigat-o, autobuzele turcești urmând să funcționeze în capitală. Mihaela Neagu este abonată la încredințări directe de la instituțiile coordonate de Firea și Pandele, pe firma sa ori pe cea a fiului său a celui despre care presa de specialitate susține ca e iubitul său. DETALII AICI. Dovada prezentată de Curentul este o fotografie în care se poate vedea că pe SEAP, la e-licitatie.ro pentru firma Otokar au fost declarate doua adrese de best achizitii srle-mail: office@bestachizitii.ro și aatlas@otokar.com.

Citește și Singurul producător român de autobuze: am pierdut o licitație pentru că prețul nostru a fost prea mic, la București nu putem participa

Între timp, o parte din autobuzele turcești au sosit și din prima zi în care au ieșit pe traseu au întâmpinat probleme. Președintele Sindicatului Șoferilor din STB, fosta RATB, Valer Ciobănescu, i-a cerut demisia Gabrielei Firea:

„SĂ VĂ DAȚI DEMISIA….!!

Duamna Firea, primar general al Capitalei Europene București, va zic.!

Vă transmite un conducător de autobuz din transportul în comun, cu o vechime de 25 de ani și o experiență pe măsura, totodată în calitate de președinte al Sindicatului Șoferilor din RATB.

Ce ne doresc și ne transmit nouă călătorii din București, să vă dea Dumnezeu dv. duamna Firea, că noi conducătorii auto suntem în prima linie și noi vă transportam publicul călător în așa zisa siguranța și transportul civilizat pe care nici în ziua de astăzi nu l-ați rezolvat, așa cum ați promis în campania electorală, că veți face revoluție în transportul în comun. O fi revoluție, nu o fi, cert este faptul că sunteți incapabilă să gestionați, nu un transport în comun, ci tot Bucureștiul cu toate problemele ce se așteaptă rezolvate de peste 2 ani și jumătate de mandat, nu mai vorbim de mandatul altora dinainte.

Vreau să vă mai transmit ceva.
Ați achiziționat autobuzele Otokar, cea mai proastă achiziție făcută vreodată de vreun primar, pot spune din orașele țării. Înainte să semnați contractul, ați avut specialiștii politici și slugile sindicale de lângă dv.? Da, acele slugi care nu au permis de conducere și care habar nu au ce înseamnă să conduci un autobuz, tramvai ori troleibuz. Asta este, cu așa echipă, așa și achiziție, pe măsura capacității dv. profesionale.

În urma unei postări a d-lui Alexandru Apostolescu, am plecat în traseu să mă conving și a avut dreptate. Suplimentar peste ce a afirmat, pot să completez cu următoarele și fotografiile din traseu, în jurul orelor 13:00 /01.12.2018 :

-Autobuzul (foto), de pe linia 336, se află imobilizat în prima zi de traseu și nou pe deasupra, deoarece este făcut praf. Tractarea din imagine, nu știe ori nu poate să-i dea de cap, să-l aducă la autobaza ori să-l pună în circulație.
-La ieșirea din autobaza, un autobuz a avut pierdere de combustibil iar un altul ia luat locul;
-Două autobuze au avut probleme cu deschiderea usilor și la fel au fost înlocuite cu altele ;
-Dimineața la prima oră, o parte din autobuzele ce se definesc a fi nou nouțe, au pornit ajutate cu căruciorul vremurilor vechi (2 baterii cu cabluri) ;
-Un autobuz (piesa de rezistență), a întrat în autobaza, deoarece s-a blocat ușa de la conducătorul autobuz și numai în atelier au reușit să o deblocheze pentru a coborî șoferul. Nu vreau să mă gândesc dacă omul ar fi suferit de dureri de burtă ori prostată.

Astăzi 1 Decembrie, așa sărbătoresc prin muncă colegii noștri din Transportul public din București…! Oare cum va fi de luni și în zilele de lucru normale, atunci când va trebui să iasă pe traseu mai multe autobuze. O fi ca tricolorul Românesc, unul albastru, unul galben și altul roșu pe aceeași linie.

( Autobuzele turcești sunt un dezastru. Nici nu au ieșit bine pe traseu azi dimineață, că au și început să se retragă cu probleme tehnice ! Șoferii au purtat uniforme, costume noi dar nu au căldură în cabine.! Unul dintre ei mi-a arătat că avea fix 6°C în cabină. Era înghețat bocnă in costumul cel nou.! scrie și dl. Alexandru Apostolescu pe pagina sa de Facebook )”

Foto: Valer Ciobănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.