Home Actualitate Primăria Sectorului 1 începe recrutarea personalului pentru autorecenzarea asistată

Primăria Sectorului 1 începe recrutarea personalului pentru autorecenzarea asistată

DISTRIBUIŢI

Primăria Sectorului 1 informează persoanele interesate că, începând din data de 10 februarie 2022, demarează recrutarea recenzorilor pentru autorecenzarea asistată (ARA) din această zonă administrativă. Este vorba despre persoanele care vor ajuta, în calitate de recenzori, pe acei locuitori care optează pentru autorecenzare în cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor şi nu au cunoştinţele de IT necesare să facă această activitate fără consiliere.

Cetăţenii care doresc să aibă calitatea de recenzori pentru autorecenzarea asistată din Sectorul 1 se pot înscrie până în data de 24 februarie 2022, prin transmiterea cererii tip de înscriere în lista de candidaţi pe adresa de e-mail recensamant@primarias1.ro sau prin depunerea acesteia la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr.9 în programul de lucru cu publicul- luni, marţi, miercuri, vineri: 08:30 – 16:30, joi: 08:30 – 18:30. Cererea tip de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul instituţiei www.primariasector1.ro, ataşată la acest anunţ sau poate fi obţinută de la Registratura Primăriei Sectorului 1.

Dintre cei care se vor înscrie pentru a efectua autorecenzarea asistată din Sectorul 1 vor fi selectate, de către o structură specializată din cadrul Institutului Naţional de Statistică, aproximativ 30 de persoane pe baza unui punctaj de evaluare foarte clar. Orice persoană interesată poate consulta”Punctajul de evaluare a personalului în vederea selecţiei recenzor/recenzor pentru autorecenzare asistată” pe site-ul Primăriei Sectorului 1, ataşat acestui anunţ.

Condiţii pentru a fi recenzor pentru autorecenzare asistată

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care doresc să aibă calitatea de recenzori pentru autorecenzare asistată trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

– Vârsta minimă de 18 ani la data selecţiei-condiţie eliminatorie;

– Minimum studii medii absolvite(diplomă absolvent liceu)- condiţie eliminatorie;

– Să nu aibă cazier judiciar-condiţie eliminatorie;

– Să deţină cunoştinţe de utilizare a unei tablete;

– Abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată, capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros;

– Să dispună de telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare;

– Rezistenţă la stres şi lucru sub presiune;

– Expertiza în domeniul statisticii, al administraţiei publice, experienţa de operator statistic sau ca personal RGA (recensământul general agricol) reprezintă un avantaj;

– În zonele/comunităţile cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea limbii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în munca sa.

În plus, aceste persoane trebuie să aibă disponibilitatea de a lucra în program prelungit şi disponibilitatea de a lucra în weekend (sâmbătă şi/sau duminică).

Autorecenzarea asistată, în perioada 14 martie-15 mai 2022

Persoanele care vor fi selectate pentru a avea calitatea de recenzori îşi vor desfăşura activitatea în baza unui contract cadru de servicii pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2021. Atribuţiile personalului de recensământ se regăsesc în modelul acestui contract cadru prevăzut în Anexa nr. 2 a Hotărârii Guvernului nr.145/2022 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România. Anexa 2 poate fi consultată pe site-ul instituţiei noastre, ataşată la acest anunţ.

Autorecenzarea asistată se va desfăşura în perioada 14 martie-15 mai 2022, iar persoanele care vor fi selectate pentru a desfăşura această activitate în Sectorul 1 îşi vor desfăşura activitatea în fiecare zi, inclusiv sâmbăta şi duminica, între orele 08:00-20:00, împărţiţi în două ture.

Plata recenzorilor care asigură autorecenzarea asistată în perioada de autorecenzare se face în funcţie de numărul de chestionare pentru care se asigură asistenţa, chestionarul fiind compus din mai multe secţiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru „Secţiunea pentru recenzarea persoanei” şi 3,5 lei pentru „Secţiunea pentru recenzarea locuinţei”.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor se desfăşoară în trei etape:

– 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;

– 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;

– 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Mai multe amănunte pe această temă puteţi obţine la numărul de telefon 021/319.10.13/int.205 sau 122.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.