Acasă Actualitate Procurorii vor date despre Revoluție, Mona Muscă și Curtea de Conturi

Procurorii vor date despre Revoluție, Mona Muscă și Curtea de Conturi

DISTRIBUIȚI

Procurorii au solicitat Camerei Deputaților date despre încetarea mandatului de parlamentar al Monei Muscă, documente privind evenimentele din decembrie 1989 și copie după raportul comisiei de anchetă în cazul Curții de Conturi, cele trei solicitări fiind însă respinse din cauza viciilor de procedură.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Camerei Deputaților, prin procurorul Marius Iacob, să comunice data exactă în care a încetat calitatea de deputat a Monei Muscă, în vederea soluționării dosarului 745 pe 2007.
Parchetul a mai cerut, prin procurorul militar șef adjunct Dan Voinea, "documentele și dosarul cu cercetarea efectuată de comisia Parlamentului privind evenimentele din decembrie 1989", pentru soluționarea cauzei penale ce are ca obiect dosarul penal numărul 97 din 1990. Dan Voinea a declarat că este vorba despre documente din arhiva Camerei Deputaților, ale unei comisii parlamentare de anchetă mai vechi.
De asemenea, DNA a solicitat o copie după rapoartele întocmite de comisiile de anchetă ale Camerei Deputaților privind verificarea unor aspecte referitoare la activitatea președintelui și a unor membri din conducerea Curții de Conturi a României, în interesul actelor premergătoare în dosarul penal 172 pe 2008. Camera Deputaților nu va da curs solicitărilor respective, întrucât, potrivit secretarului Biroului Permanent Valeriu Zgonea, ele sunt "ilegale" deoarece nu au fost transmise de către Procurorul General al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.