Home Actualitate Rafila a demarat recentralizarea: autoritățile locale vor fi eliminate din sistemul sanitar

Rafila a demarat recentralizarea: autoritățile locale vor fi eliminate din sistemul sanitar

DISTRIBUIŢI

În anul 2009, prin HG 562 PSD prin miniștrii săi Ionuț Bazac și Dan Nica inițiau descentralizarea sistemului sanitar prin conferirea unei autonomii sporite autorităţilor publice locale. Hotărârea de guvern poate fi citită AICI.
Intervievat la DIGI 24, Rafila a explicat că are sprijin politic pentru recentralizarea sistemului sanitar: „Îl schimbăm şi există sprijin politic din punct de vedere legislativ. Această descentralizare care a fost făcută în urmă cu 14 ani şi care a dus la servicii medicale în unele oraşe sau servicii medicale de slabă calitate cum au fost cele de la Urziceni şi Botoşani… sunt foarte evidente şi acolo contează foarte mult proprietarul spitalului. Pentru oameni e clar că Ministerul Sănătăţii are responsabilitatea sănătăţii oamenilor din România, chiar dacă din punct de vedere legal, în timp au tot fost pasate atribuţiile Ministerului Sănătăţii. Nu am putut decât să trimitem Inspecţia Sanitară şi să dăm amenzi. Nu cred că oamenii aşteaptă amenzi (…) Trebuie să punem la punct un mecanism care să genereze interes pentru pacienţi şi să nu mai ajungem în situaţia refuzului acordării serviciilor medicale”, a mai spus Rafila.

Recentralizarea inițiată pentru a distruge pușculița USR

Surse politice au declarat pentru ziarul Curentul că prima vizată este pușculița lui Vlad Voiculescu, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, ASSMB, instituție unde viceprimarul USR, a eliminat șefii puși de PSD și a adus alți neaveniți, persoane alese de Vlad Voiculescu pe criterii politice.

Decizia PSD a fost luată după ce viceprimarul capitalei a scris pe Facebook că decizia de a o numi pe închipuita Oana Sivache la conducerea ASSMB a fost luată nu de el, ci de președintele USR București, Vlad Voiculescu.

Citește și Șefă peste mii de medici și asistenți a mințit că a absolvit în paralel YALE și MICHIGAN

ASSMB a fost înființată din dorința infractorului Sorin Oprescu în 2008, când a devenit primar general, de a împărăți și căpușa 19 spitale din capitală.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.