DISTRIBUIŢI

Astăzi a fost ultima zi de lucru a profesorului Ioan Cordoș în Universitatea de Medicină și Farmacie, deși rectorul Viorel Jinga a încercat să-i mențină încă un an calitatea de cadru didactic titular în UMFCD chiar dacă acesta nu îndeplinea condițiile stabilite de Senatul Universitar, respectiv acela de a obține atestatul de abilitare pentru a conduce doctorate.
Așa cum am arătat în articolul nostru din 22 septembrie 2021, „Rectorul Jinga și profesorul Cordoș riscă închisoarea pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite”, hotărârea 25 dată de Consiliul de Administrație al UMF pentru prelungirea activității cadrelor didactice de peste 65 de ani, impunea condiția ca „cei fără atestat de abilitare să își finalizeze abilitarea și să depună dosarul până la 1 octombrie”. Cu toate acestea, rectorul Jinga a emis decizia de prelungire nr.1576 din 13 iulie 2021, pentru profesorul Cordoș modificând cu de la sine putere obligativitatea obținerii atestatului de abilitare în obligativitatea depunerii unei cereri în vederea obținerii atestatului de abilitare.

Surse din UMF ne-au declarat că mai multe cadre didactice din tânăra generație au ridicat într-o ședință a Senatului UMF problema acestei decizii ilegale a rectorului Jinga și acesta, strâns cu ușa, a renunțat la manevră, iar Ioan Cordoș și-a luat rămas bun astăzi de la UMF.

Citește și cum a folosit Cordoș pentru a deveni șef de lucrări o adeverință din care reiese că mai întâi a fost medic primar și apoi specialist.

La petrecerea de pensionare care a avut loc la Casa Universitarilor, lui Cordoș i s-au înmânat o diplomă și o medalie în prezența a doar cateva persoane. Din UMF au participat doar rectorul Jinga și profesorul Victor Dan Eugen Strâmbu.

Acum profesorul Cordoș are timp să omoare oricâte căprioare, acesta declarând în CV-ul oficial la „alte competențe” că este un vânător experimentat. Vezi cum umbla doctorul Cordoș pe străzi în decembrie 1989 cu pistolul mitralieră în mână AICI.

 

 

6 ARII

 1. Despre „activitarea didactică” în definiția UMF … no comment … Profesor este cel care învață pe cineva … ceva !
  Activitatea chirurgicală a MEDICULUI Cordoș a fost însă ÎNVĂȚĂMÂNT pur ! A participa la operațiile dânsului ca și învățăcel era mai mult decât orice carte și orice oră „didactic-UMF-istă”
  Jurnalismul este doar scandal ? Să vorbiți doar de omorât căprioare și nimic despre Oamenii salvați de dânsul, despre medicii care au învățat de la dânsul sau despre colegii care i-au cerut ajutorul în timpul propriilor operații ?
  Îmi permit să-l citez, din timpul unei intervenții chirurgicale: ” Deci, „copii”, este ultima dată când vă mai arăt cum se operează Esofag ! :))”
  Niciodată nu era ultima dată …
  Eu am avut șansa să învăț.
  Acești adevărați Profesori rămân printre noi, prin noi !

  • Probabil cel mai mare profesor de chirurgie toracică pe care l-a avut amărâtă asta de țara. Chirurg de excepție. Fiecare operatie pe care am făcut-o cu dansul a fost o onoare pt mine.

 2. Fugi, băi de aici. Eu nu am văzut să fi lăsat pe cineva să facă esofag. Cât despre căprioare…. ce să mai zic? Ai văzut mulți medici să se declare vânători experimentați? Bietele animale!

  • Eu am vazut. Si acel cineva l-a chemat pe Dr. Cordoș dupa nici 1 h, să-l scoată din cacao: în 30 de secunde de rearanjare a valvelor și câmpurilor s-a făcut „lumină” în câmpul operator.
   Doar cine n-a vrut, n-a învațat. Cunosc chirurgi toracici care declarau fix atunci: „Da ce ? Nu pot să fiu medic primar și fară să fac Esofag ?! De ce să mă complic … cu fistule .. mațe …”

  • Pe mine m-a învățat și m-a lăsat. Și am făcut și încă mai fac. Deci orice comentariu ai mai face este ori in crasa necunoștință de cauza ori din răutate. Ma numesc Ciprian Bolca și am avut onoarea și plăcerea sa fiu elevul domnului Profesor!!!

 3. Debutul și dezvoltarea chirurgiei traheale.chirurgis de esofag.
  Intrat în sala sa depaneze accidentele vasculare ale altora etc.sa speram că el Dr p…r ..să aibă probleme de tragere.carte a scris de operat mai deloc se joaca cu jurnaliștii din o ura paranoica pt prof cordos

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.