Home Actualitate Refugiații ce locuiesc în azilul din București nu respectă curățenia; autoritățile vor...

Refugiații ce locuiesc în azilul din București nu respectă curățenia; autoritățile vor sa facă tabere în curți

DISTRIBUIŢI

Cele șase azile pentru refugiați din România sunt pline, peste 3000 de persoane solicitând doar în 2017 o formă de protecţie statului român, cei mai mulţi fiind din Siria şi Afganistan. Autoritățile au decis să plătească chiar și locuri de cazare în Satul de Vacanță din Mamaia. Peste 500 de refugiați au venit ilegal în țara noastră doar începând cu 15 august pe Marea Neagră. România a fost deja avertizată de FRONTEX să se aștepte la o invazie a migranților staționați în Turcia pe mare iar autoritățile au decis pentru a crea alte 1.700 de locuri să transforme curțile a trei azile de refugiați în tabere. E vorba de azilele din Timișoara, Rădăuți și Galați.
În fotografie puteți vedea două camere din azilul bucureștean înființat în 1999 unde locuiesc peste 200 de oameni din Siria, Afganistan, Irak şi Egipt. Directorul centrului, Carmen Cristea povestește:

„Noi avem spaţii de recreere, sală de calculatoare, iar în cazul în care ne vom confrunta cu un aflux masiv, aceste spaţii vor fi transformate în spaţii de cazare”. Însă refugiații nu respectă ceea ce statul le oferă: cazare gratuită, medic gratuit și 16 lei pe zi de persoană. „Gunoi, lucruri aruncate pe jos, de foarte multe ori îşi scot paturile şi dorm pe saltele. Păturile pe care noi le dăm spre folosinţă să se învelească le pun pe jos şi calcă pe ele sau de multe ori chiar mănâncă pe ele”, povestește Carmen Cristea.

Ministerul de interne cere fonduri pentru amenajarea de noi centre de azil pe viitor.

Într-un interviu recent la TVR1, Krzysztof Borowski, reprezentant FRONTEX a spus că România face parte, acum, dintr-un plan al celor care transportă refugiați și testează o nouă posibilă rută de migrație masivă: cea prin Marea Neagră. Avertismentul vine după ce în urmă cu două săptămâni activistul Cătălin Berenghi, fost luptător în patru războaie cu Legiunea Străină a descris în amănunt noile rute prin Marea neagră, fiind ulterior  confirmat de jurnaliștii de la The Times și La Stampa care avertizau și ei că milioanele de refugiați din Turcia ar putea forța ruta alternativă prin România

 

3 ARII

  1. Sa fie trimisi in tari arabe!!!! NU AU CE CAUTA IN ROMANIA!!!! AVEM DESTULE PROBLEME SI NOI ROMANII…AU PLECAT IN PRIBEGIE…NU DE BINE …4 MILIOANE DE ROMANI…SI NU SUNTEM IN RAZBOI!!!! AFARA CU ACESTI VENETICI… CARE SI BAT JOC DE NOI!!!!!

    • DACA O BOMBA CU CLORURA DE GAZ ITI OMOARA COPII IN SCOLI SI GRADINITE, AI MAI GANDI ASA? SA VADA COPILUL TAU DE 10 ANISORI CUM SUNT DECAPITATI SEMENI AI LUI ADOLESCENTI SI BARBATI, CU O MACETA DE CATRE TERORISTII NEMERNICI, AI MAI GANDI ASA? NU CRED.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.