DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a fost întrebată cu o zi înainte de începerea negocierilor între PE și Consiliul UE pentru desemnarea procurorului șef al Parchetului European, de PS NEWS, despre motivul susținerii pe care o afișează o parte dintre europarlamentarii români pentru candidatul francez, în detrimentul susținerii candidaturii Laurei Codruța Kovesi. Aceasta a explicat:

”Iertați-mă dar aici nu este meci ca să țin cu a mea că-i româncă, nu este fotbal, țin cu echipa mea că-i România. Nu-i vorba de naționalitatea persoanei care candidează. Nu e o candidatură a țării este o candidatură individuală. De aici mi se pare normal să țin cu cel care este cel mai bine pregătit”.

Renate Weber a ocupat funcția de președintă a Fundației Soros România (cunoscută și sub denumirea de Fundația pentru o Societate Deschisă) din 1998 până în anul 2007, când s-a alăturat PNL. La alegerile pentru Parlamentul European din 2007, a fost aleasă eurodeputat din partea PNL, iar la alegerile din 2009 și 2014 a câștigat un nou mandat de europarlamentar, pe lista aceluiași partid. Weber a fost alături de PNL în perioada USL. Aceasta a trecut la ALDE în anul 2014.
„În timpul mandatului ei, mulți sociologi din generația mai veche sau mai tânără, din care unii colaboratori dovediți ai Securității, au devenit colaboratori ai PSD, urmând primei perioade când Fundația se sprijinise mai ales pe disidenți din perioada comunistă. Printre tinerii sociologi promovați atunci se numărau Mirel Palada, influent consilier al lui Victor Ponta, și Sebastian Lăzăroiu, strategul lui Traian Băsescu. Monica Macovei, Alina Mungiu-Pippidi sau Dacian Cioloș nu au ocupat nici o funcție în fundația Soros România.”, scria jurnalistul Adrian Popescu de la România Curată în 2017.

Astăzi Monica Macovei luptă pentru Kovesi, Renate Weber luptă contra ei.

4 COMENTARII

  1. poate ca are dreptate.
    parca am mai multa incredere in canditatul francez, stiind ca Kovesi vine din sistemul de stat Romanesc, unde pregatirea angajatilor nu e de cea mai buna calitate.
    sper sa ma insel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.