Acasă Actualitate Retea de hoti de masini, anihilata la Bihor

Retea de hoti de masini, anihilata la Bihor

DISTRIBUIȚI

Trei persoane acuzate ca fac parte dintr-o retea de falsificatori de acte de masini extinsa pe raza mai multor judete au fost retinute de politistii bihoreni. Din cercetarile Politiei a rezultat ca Dumitru Borcan, Bogdan Toader si Alexandru Nirucz cautau persoane care publicau anunturi in ziar privind vanzarea unor masini iesite din uz. O data intrati in posesia actelor de proprietate a masinii si a certificatelor de inmatriculare, cei trei stergeau datele inscrise in acte. Ulterior, ei recompletau documentele si le vindeau unor persoane care doreau sa isi inmatriculeze masinile aduse din strainatate, contra unor sume cuprinse intre 500 si 2.000 de marci germane.

In baza actelor falsificate, au fost inmatriculate mai multe masini cu o provenienta dubioasa. Locotenentul Gheorghe Berce, de la Serviciul de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bihor, a declarat ca, pana in momentul de fata, Politia a reusit identificarea doar a sapte autoturisme. Politia a gasit, intr-un apartament pe care Nerucz il avea inchiriat in Deva, mai multe taloane, stampile si certificate falsificate, precum si masina de scris pe care o foloseau cei trei indivizi.

Borcan, Toader si Nircuz au fost arestati sub acuzatiile de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si inselaciune. Dumitru Borcan a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, iar ceilalti doi pentru cinci zile, Politia continuand cercetarile pentru depistarea tuturor membrilor retelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.