Acasă Actualitate Reteaua -Tiparnita- a fost anihilata

Reteaua -Tiparnita- a fost anihilata

DISTRIBUIȚI

– Directia Cercetari Penale a finalizat cercetarile in afacerea -Tiparnita-, in care 11 membri ai unei retele de falsificatori au fost trimisi in judecata pentru fals material in inscrisuri oficiale, falsificarea instrumentelor oficiale, folosirea instrumentelor oficiale false, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si tainuire.

– In trei luni de zile, reteaua a -aruncat- pe piata peste 1.500.000 de facturi si chitante false.

Organizarea

In perioada iunie-septembrie reteaua -Tiparnita- a vandut imprimate cu regim special (facturi si chitante), folosite de diversi agenti economici pentru a obtine venituri ilicite masive si rapide. In aceiasi perioada, capul retelei, Stanciu Mihaita, a tiparit in fals, o mare cantitate de facturi fiscale, chitante si avize de insotire a marfii, intr-un tiraj de peste 1.500.000 de exemplare destinat amatorilor de chilipir.

Contravenientii scontau ca aceasta afacere sa le aduca venituri substantiale si rapide. Pentru punerea in aplicare a acestui plan, Stanciu a cumparat o masina de tiparit electrica cooptand persoane de incredere, fara ocupatii, din randul familiei, vecinilor si cunostintelor care aveau notiuni in profesia de tipograf. Acestia au sprijinit, neconditionat, actiunea de tiparire si comercializare a imprimatelor cu regim special.

Astfel, Stanciu i-a cooptat in afacere pe Matei Vasile si Pasciuc Florin Marin, ultimul de profesie tipograf, care alaturi de Florea Catalin Marin si Diaconescu Eduard au tiparit, in fals, imprimate contabile cu regim special. Matei Vasile a confectionat si pus la dispozitia lui Stanciu Mihaita, matrite cu modelele acestor documente contabile, precum si diferite materiale: cerneala tipografica si substante chimice necesare procesului de tiparire.

Pometcu Otilia, sora lui Stanciu Mihaita, Stanciu Aneta – sotia acestuia si Scoica Claudia l-au ajutat pe Stanciu Mihaita la activitatile de sortare, impachetare si numerotare a imprimatelor contabile cu regim special, tiparite in fals.

De asemenea, cumnatul lui Stanciu Mihaita – Grigore Ionel, vecinul acestuia – Diaconescu Eduard, Oancea Stan si Oancea Mihaela, au inlesnit comercializarea acestora, unor persoane necunoscute in zona complexului Europa si PERSI si alte locuri aglomerate, urmarind obtinerea unui folos material.

Politistii au reusit depistarea acestor inscrisuri si in tara la diverse societati, astfel ca in cateva judete acestia au declansat deja actiuni si anchete asupra anumitor societati care au folosit astfel de facturi care nu emana de la organul legal care ar fi trebuit sa le tipareasca si sa le difuzeze, respectiv de la administratia financiara.

In momentul de fata, reteaua este anihilata, 7 dintre membri fiind cercetati in stare de arest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.