Acasă Actualitate RFI: Laura Codruța Kovesi rămâne singura candidată în cursa pentru șefia Parchetului...

RFI: Laura Codruța Kovesi rămâne singura candidată în cursa pentru șefia Parchetului European

DISTRIBUIȚI

Laura Codruța Kovesi rămâne singură în cursa pentru șefia Parchetului European. Jean-François Bohnert, contracandidatul ei, va fi numit la șefia Parchetului financiar francez. Jean-François Bohnert este retras din cursa pentru conducerea Parchetului European. Procurorul francez va fi numit la șefia Parchetului financiar francez, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie, relatează rfi.ro. Bohnert si Kavesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene, Parlamentul European, respectiv Consiliul European.
Președintele francez Emmanuel Macron l-a preferat pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi. Negocierile din primăvara acestui an pentru șefia Parchetului European nu au dus la un acord, cele două instituții, Parlamentul European și Consiliul European, convenind să se reunească din nou în toamna acestui an.
Guvernul francez este așteptat ca în zilele viitoare să exprime o susținere publică pentru Laura Codruta Kovesi, în timp ce ieri, Dăncilă a repetat ca o moară hodorogită de ce crede „ea personal” că nu e oportun să o susțină pe Kovesi la șefia Parchetului European

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.