Acasă Actualitate S-a declansat actiunea -Lacate pentru chioscurile din scoli-

S-a declansat actiunea -Lacate pentru chioscurile din scoli-

DISTRIBUIȚI

Epidemiologii din Botosani au descoperit ca patru dintre angajatii societatii Recopan SRL sunt purtatorii bacilului Salmonella, insa ancheta continua pentru a afla care este sursa infestarilor.

Prajiturile Recopan au continuat sa faca victime, desi focarul de infectie a fost izolat. Ieri, numarul sucevenilor internati cu toxiinfectii alimentare a ajuns la 47. Din fericire, la Botosani nu a mai fost internat nici un pacient, multi dintre cei spitalizati fiind deja externati.

Intre timp, febra controalelor a cuprins toata tara. In sectorul 6 din Capitala, toate chioscurile, din incintele scolilor, care au fost inspectate au fost inchise.

Chioscurile din incinta unitatilor de invatamant au fost verificate si de catre inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Bucuresti. -In ultimele zile, au fost inchise temporar 10 chioscuri, iar administratorii au fost amendati-, a declarat Victoria Vargolici, director adjunct al oficiului bucurestean.

Secretarul de stat Rovana Plumb, seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), acuza ieri ca atat comerciantii, cat si directorii unitatilor de invatamant -dau dovada de inconstienta- si ca actuala legislatie este -destul de blanda- cu cei gasiti in neregula.

– Primarul sectorului 6, Dan Darabont, a demarat, ieri, un riguros control la toate cantinele, bufetele si buticurile situate in unitatile de invatamant preuniversitar, din aceasta zona administrativa

– Numarul sucevenilor internati cu toxiinfectii alimentare a ajuns la 47

– Epidemiologii din Botosani au descoperit ca patru dintre angajatii societatii Recopan SRL sunt purtatorii bacilului Salmonella

Toate chioscurile verificate au fost inchise

Pentru inceput, inspectorii Primariei sectorului 6, coordonati de directorul general, Cristian Popescu, au verificat sapte institutii de invatamant. Firma Gil Instal SRL, din incinta Scolii 164, functiona cu toate autorizatiile expirate, motiv pentru care bufetul a fost inchis pana la intrarea in legalitate.

La Liceul Gheorghe Asachi, inspectorii au avut parte de o -surpriza- pusa la cale de vanzatoarea bufetului. Aceasta, vazand ca se apropie echipa de control, a inchis -mustaria-, care functiona pana in acel moment bine mersi, si a tulit-o pe scari. Drept urmare, echipa de control a sigilat usa in prezenta directorului liceului, care urmeaza sa-i si anunte pe proprietari sa se prezinte la Primarie cu toate actele de functionare.

La cantina Liceului PTTR din cartierul Drumul Taberei, in urma controlului s-au descoperit nereguli la gramajul portiilor de carne, conducerea unitatii fiind sanctionata contraventional. Ultimul bufet -calcat- de inspectie a fost cel care functioneaza in incinta Scolii 172 din Valea Ialomitei si care a fost inchis pentru ca vindea produse de origine animala, sub forma de sandwich-uri, fara a exista un spatiu de productie si depozitare corespunzator. -Controlul nu se va incheia pana cand nu vor fi verificate toate bufetele scolilor si liceelor din sectorul 6. Vom lua toate masurile pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare datorate conditiilor improprii de productie si comercializare a produselor alimentare-, a spus Cristian Popescu.


Inca opt suceveni internati cu toxiinfectii alimentare


47 de persoane din judetul Suceava care au consumat produse de patiserie ale firmei botosanene Recopan SRL erau internate, ieri, in sectiile de boli infectioase ale Spitalului Judetean Suceava, cu diagnosticul de toxiinfectie alimentara.

Seful Sectiei II de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Judetean Suceava, Sonia Ursu, a declarat, ieri, ca evolutia starii de sanatate a celor internati este favorabila si ca majoritatea pacientilor au suferit forme usoare si medii ale bolii.

-Duminica seara au fost internati inca opt pacienti cu diagnosticul de toxiinfectie alimentara, printre acestia fiind si un copil in varsta de sase ani, dar numarul lor a scazut considerabil in comparatie cu zilele de joi, vineri si sambata-, a spus seful Sectiei de Boli Infectioase.


Patru cofetari ai firmei Recopan, purtatori de Salmonella


Specialistii epidemiologi au constatat ca patru cofetari ai firmei Recopan SRL Botosani sunt purtatori ai bacilului Salmonella. Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Botosani, Doina Bucsa, a precizat ca ancheta in acest caz continua pentru stabilirea cu exactitate a sursei infestarii produselor de patiserie.

In Sectia de Boli Contagioase a Spitalului -Sf. Gheorghe- din Botosani mai sunt internati 54 de bolnavi, dintre care 11 copii, care au suferit toxiinfectii alimentare in urma consumului de produse de patiserie ale firmei Recopan SRL Botosani.

Saptamana trecuta, ca urmare a consumului produselor de patiserie ale firmei Recopan din Botosani, 322 de botosaneni si 47 de suceveni au suferit toxiinfectii alimentare si au fost internati in spital, 119 dintre ei fiind externati pana duminica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.