Acasă Actualitate Scrisoarea unui medic către Ministrul Sănătății care face vizite de lucru în...

Scrisoarea unui medic către Ministrul Sănătății care face vizite de lucru în weekend, evitând astfel întrebările incomode

DISTRIBUIȚI

Epatanta social-democrată, Sorina Pintea, a fost întâmpinată cu buchete de flori, sâmbătă dimineață la Spitalul Județean Călărași. Îmbrăcată cu o scumpă haină de blană estimată de cunoscători la câteva mii de Euro și purtând o imensă poșetă Prada ce costă în jur de 3000 de Euro, „după un tur al Unității de Primiri Urgențe, doamna ministru, însoțită de autorități, a călcat pragul secției de pediatrie și pe cel al compartimentului pentru tratarea diabetului.”, anunță Consiliul Județean Călărași. „O onoare pentru județ să o avem astăzi invitată. Am rămas plăcut surprins să văd că doamna ministru cunoaște realitatea sistemului sanitar, preluând portofoliul sănătății din funcția de manager al Spitalului din Baia Mare. Am punctat fiecare doleanță a noastră și suntem convinși de sprijinul pe care ministerul ni-l va acorda pentru ca spitalul de la Călărași să intre în normalitate. Concentrăm toate eforturile pentru un act medical de calitate în favoarea pacienților”, a lingușit-o pe Pintea, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

În 17 noiembrie 2017 fostul Ministru al Sănătății, Florian Bodog a vizitat Spitalul din Călărași unde a fost interpelat de medicul specialist de medicină internă Iosef Emil-Octavian care i-a povestit că directorul medical al Spitalului de Urgență din Călărași, doamna Năsturică a intrat peste el în cabinet și i-a cerut să plece din oraș. Încurcat, Bodog i-a răspuns că „există orgolii și în medicină eu așa știu că e o poveste că acolo unde Dumnezeu a dus un medic, dracul i-a adus un coleg”. Puteți urmări dialogul dintre medicul Iosef Emil-Octavian și ministrul Bodog AICI.

Ca să nu mai riște situația de anul trecut, vizita Sorinei Pintea a avut loc într-o zi în care medicul Iosef nu lucra dar acesta îi transmite ministrului o scrisoare deschisă în care o informează despre problemele cu care se confruntă:

Subsemnatul Dr. Iosef Emil-Octavian medic specialist medicină internă, vă informez că îmi desfășor activitatea doar în ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Călărași. Programul de lucru în ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Călărași este Luni-Vineri între orele 07:00-15:00. Sâmbată și Duminică ambulatoriul integrat este închis.
Doamna Ministru Pintea a vizitat Spitalul Județean de Urgență Călărași într-o zi în care ambulatoriul integrat este închis, iar subsemnatul liber. Să înțeleg că pentru doamna Ministru Pintea, pacienții din ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Călărași nu prezintă importanță?
Subsemnatul nu a fost informat despre vizita doamnei Ministru Pintea la Spitalul Județean de Urgență Călărași, pe cale de consecință, subsemnatul nu a avut ocazia de a o informa în mod public pe doamna Ministru Pintea asupra problemelor din ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Călărași.
Conform adresei Nr.16716 din data de 04.10.2017 subsemnatul a informat conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași referitor la problemele din ambulatoriul integrat.
Precizez că pană la data de 04.03.2018, nu am primit răspuns la adresa Nr.16716 din data de 04.10.2017.
De aceea, solicit ca pe această cale, (prin intermediul ziarului Curentul) doamna Ministru Pintea sa fie informată în mod public asupra conținutului adresei Nr.16716 din data de 04.10.2017.
Solicitarea subsemnatului are la baza precedentul creat de fostul Ministru, domnul Bodog Florian Dorel, când acesta a declarat public că medicii sunt vinovați de lipsa imunoglobulinelor.”, conchide medicul Iosef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.