Acasă Actualitate Se cauta casele construite pe conductele de petrol

Se cauta casele construite pe conductele de petrol

DISTRIBUIȚI

Toate efectivele Inspectoratului in Constructii al judetului Prahova cauta in aceste zile toate imobilele amplasate in interiorul zonelor de interdictie ale conductelor magistrale de transport de titei, produse petroliere si gaze naturale. Controlul tematic a fost dispus direct de premierul Adrian Nastase, care vede o posibila legatura intre amplasarea unor imobile chiar deasupra sau in imediata vecinatate a conductelor si sustragerile masive de produse petroliere din magistralele Conpet si Petrotrans. Potrivit inspectorului-sef al IC Prahova, Marian Anisie, toti cei 12 salariati din institutie au fost, timp de doua zile, pe teren, fiind vizate in special localitatile Valea Doftanei si Banesti unde, din rezultatele preliminare de pana acum, nu au fost identificate astfel de cazuri. Una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta Prahova o reprezinta insa faptul ca in planurile urbanistice generale ale multor comune din judet nu sunt trecute traiectele conductelor magistrale de titei si gaze. In ceea ce priveste suprafata de circa 60 de hectare acordata revolutionarilor in zona Podul Inalt, avand in vedere ca este traversata de conducte de apa potabila, gaze, titei si gazolina, aceasta are toate sansele sa fie catalogata ca zona neconstruibila.

Actiuni in forta pentru depistarea hotilor de combustibili

In paralelel cu actiunea de cautare a imobilelor amplasate in interiorul zonelor de interdictie ale conductelor magistrale, fortele de ordine au continuat, ieri, actiunile pentru contracararea furturilor de produse petroliere din conductele magistrale de transport, locuri de depozitare si pompare, prilej cu care a fost prinsa o banda de hoti si recuperate peste 13 tone de carburanti, informeaza Inspectoratul General al Politiei.

Actiunile, la care au participat 323 de politisti, 94 de jandarmi, 18 gardieni publici, 192 de agenti de paza si 116 salariati ai Conpet si Petrotrans, s-au mai soldat cu doua sanctiuni contraventionale si amenzi totalizand 25 milioane de lei.

Cel mai important caz inregistrat a fost cel in care politistii damboviteni au depistat patru hoti de combustibil, din comuna Crevedia. In noaptea de luni spre marti, Constantin Vasile, Eugeniu Petre, Toni Valentin Petre si Vasile Nan, au folosit o instalatie artizanala pentru a sustrage 850 de litri de motorina din conducta magistrala de transport C3, apartinand SC Petrotrans.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.