Acasă Actualitate Sectia 5 Politie se reuneste in beciurile PNA

Sectia 5 Politie se reuneste in beciurile PNA

DISTRIBUIȚI

Procurori din cadrul Parchetului National Anticoruptie au dispus, ieri, punerea in miscare a actiunii penale si arestarea preventiva provizorie fata de 14 politisti – 10 de la Sectia 5 politie Bucuresti si patru de la Politia Buftea – sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, complicitate la infractiunea de furt calificat si asociere pentru savarsirea de infractiuni. In plus, politistilor de la Buftea li s-a retinut si infractiunea de incercare de a determina marturia mincinoasa. In dosarul privind furtul de produse petroliere din conductele Petrotrans au fost arestate preventiv, din martie 2003 pana in prezent, alte 24 de persoane, dintre care 13 au fost politisti la Sectia 5 politie Bucuresti. Inculpatii si mandatele de arest provizoriu urmeaza sa fie prezentate instantei pentru confirmarea masurii dispuse de procurori.

Lista infractorilor cu epoleti

Liviu Stefanescu, Gheorghe Serban, Dumitrache Gaiu, Mihai Taraboiu, Silviu Tripon, Constantin Olaru, Constantin Mihaila, Sorin Creanga si Daniel Andrei, toti de la Sectia 5 politie Bucuresti si Iulian Ene, Cristian Ene, Danut Brancoveanu si Dorel Mihai – de la Politia Buftea au pretins si primit, in mod repetat, de la cei care au sustras produse petroliere din conductele Petrotrans de pe raza judetului Ilfov, diverse sume de bani, bunuri si mari cantitati de combustibil, pentru a le asigura acestora protectie, pentru a nu le intocmi dosar penal ori pentru a-i lasa sa-si continue nestingheriti activitatea infractionala.

Acuzatiile

Anchetatorii au stabilit ca atat politistii de la Serviciul judiciar condus de Gheorghe Serban, cat si cei de la Serviciul de Ordine publica de la Sectia 5 politie Bucuresti s-au implicat direct in coordonarea mai multor retele infractionale care aveau ca obiectiv sustragerea de produse petroliere din conductele Petrotrans. Procurorii au stabilit, de asemenea, ca activitatea infractionala a inceput inca din anul 1999 si s-a stopat in martie 2003, o data cu primele arestari preventive dispuse in cauza de Parchetul National Anticoruptie.

Sumele pretinse si primite, in mod repetat, de politisti, variau intre cinci si 60 milioane de lei. Pentru sumele mentionate, inculpatii tineau de sase hotilor in timpul atacarii conductelor si asigurau paza transporturilor cu produse sustrase. Si ca serviciul sa fie complet, politistii furnizau infractorilor si informatii referitoare la calitatea si orele de pompare a produselor petroliere.

Conducerea Politiei Capitalei se spala pe miini

Referitor la arestarea a inca 10 politisti din cadrul Sectiei 5, implicati in furturile de benzina din conductele Petrotrans, Conducerea Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti a remis presei un comunicat in care se spune: -Politistii Capitalei se disociaza de astfel de elemente care nu fac altceva decat sa maculeze imaginea institutiei nostre, ai carei lucratori, asumandu-si riscurile profesiei, supravegheaza la respectarea legii pentru a asigura comunitatii climatul de siguranta civica de care aceasta are nevoie-. In acelasi comunicat se mai spune ca, in contextul reorganizarii unitatii, s-a luat masura schimbarii din functie o fostei conduceri a Sectiei 5, respectiv seful sectiei, adjunctii acestuia si sefii birourilor judiciar si ordine publica, toti cei cinci ofiteri fiind numiti in functii de executie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.