Acasă Imobiliare Zece pe o locuinta la Sibiu

Zece pe o locuinta la Sibiu

DISTRIBUIȚI

Mii de sibieni viseaza la o locuinta sociala. Aproape 4.000 au solicitat, de la primarie, formulare de inscriere pentru apartamentele din cartierul Resita.

Insa numai 2.100 dintre ei au depus cereri. La finele saptamanii trecute a fost termenul limita de depunere a dosarelor. Urmeaza selectia si apoi repartizarea locuintelor. Comisia Sociala a Consiliului Local a stabilit criterii stricte. Dintre cei 2.100 de solicitanti, numai 216 vor fi -norocosi-. Verdictul se va da in luna august a anului in curs.

Peste 2.000 de sibieni incearca sa obtina un apartament in cartierul Resita. La finele saptamanii trecute s-a inregistrat data limita pentru depunerea cererilor care vizau locuinte sociale in cel mai nou cartier al Sibiului. Urmeaza, in continuare, trierea dosarelor depuse, de catre membrii Comisiei Sociale a Consiliului Local. Cel mai probabil, in sedinta de Consiliu Local din luna august va fi aprobata lista celor mai fericiti dintre sibieni. Urmeaza a fi repartizate 216 apartamente. Aproape 4.000 de sibieni au cerut, de la primaria municipiului, formulare de inscriere pentru locuintele sociale din cartierul Resita. Cu toate acestea, numai 2.100 dintre ei au depus cereri pentru cele 216 apartamente. Sibienii au putut sa ridice de la primarie cererile pentru locuinte in perioada 30 iunie – 11 iulie. Ultima zi de depunere a cererilor a fost destul de calma la Biroul de Informatii pentru Cetateni. Aceasta deoarece sibienii nu s-au lasat pe ultima suta de metri. Majoritatea au deja experienta. Ei au depus cereri si pentru locuintele pentru tineret din cartierul Strand II, impartite pe aceleasi criterii. Insa, de data aceasta, varsta nu mai este considerata un impediment. In cartierul sibian Resita vor fi receptionate in aceasta vara 216 locuinte sociale. Blocurile de locuinte au fost ridicate de firma britanica Mivankier, in urma castigarii licitatiei organizate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Banii au venit de la bugetul de stat. Municipalitatea a pus la dispozitia ministerului terenul si a suportat cheltuielile pentru realizarea infrastructurii (viabilizari si reteaua de apa-canalizare). In acelasi timp, in Resita va fi amenajat si un complex de 280 de locuinte pentru tineret, banii urmand sa fie alocati de forul condus de Miron Mitrea. Repartizarea locuintelor se va face pe baza punctajelor obtinute de fiecare solicitant. Punctele vor fi acordate, printre altele, in functie de starea civila, studii si suprafata imobilului in care locuieste in prezent solicitantul. Insa conditiile care fac diferenta sunt situatia persoanelor cu handicap si a celor care urmeaza sa fie evacuate de fostii proprietari, pe baza prevederilor Legii 10.

Cosmin Pal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.