Home Actualitate Șefa CPU de la Colțea nu e medic de urgență, ci de...

Șefa CPU de la Colțea nu e medic de urgență, ci de familie și minte că are soțul la SRI. Conform legii, doctorița Coriu poate prelua imediat conducerea secției

DISTRIBUIŢI

Activitatea de medicină de urgență este una contra cronometru. Viața pacientului poate atârna de un fir de ață și organizarea secției de către un medic cu experiență în această specialitate este esențială atât pentru personalul medical cât mai ales pentru pacienți.
La Spitalul Colțea, managerul Mircea Lupușoru, el însuși cu un trecut academic controversat (vezi AICI) a organizat în luna octombrie 2018 un concurs pentru șefia Compartimentului de Primiri Urgențe din spital pe care l-a câștigat colega sa de Catedră de Fiziologie de la Universitatea Carol Davila, medicul de familie Antoaneta Pungă, fostă Gorodeschi.
CV-ul Antoanetei Pungă nu e disponibil dar surse bine informate ne-au declarat că timp de 16 ani înainte de a fi șefă de secție la CPU Colțea, aceasta nu a lucrat ca medic, fiind doar cadru didactic la UMF la catedra de Fiziologie. Referirile foștilor studenți la adresa ei, postate pe diverse site-uri, o prezintă pe asistenta universitară Pungă într-o lumină foarte proastă. Cu această lipsă de carismă și de experiență, Pungă nu ar fi putut trece o probă de interviu nici pentru angajarea temporară ca medic într-o secție de primiri de urgențe, darămite ca șef. Problema însă a fost rezolvată pentru că proba de interviu la concurs a susținut-o cu colegul de catedră și prietenul său, Mircea Lupușoru.

Deși legea 95/2006 prevede că „în spitalele publice funcțiile de șef de secție, șef de laborator, asistent medical șef sunt funcții de conducere și vor putea fi ocupate numai de medici, biologi, chimiști și biochimiști sau, după caz, asistenți medicali, cu o vechime de cel puțin 5 ani în specialitatea respectivă.”, iar Pungă are doar specialitatea de medic de familie, Lupușoru a primit-o să participe la concursul pentru CPU, considerând-o aptă doar pentru că avea studii complementare de MEDICINĂ DE INTREPRINDERE, URGENȚE PRESPITALICEȘTI și MANAGEMENTUL SERVICIILOR DE SĂNĂTATE.
Ceea ce nu deținea Antoaneta Pungă era vechimea de cel puțin 5 ani în specialitatea Medicină de Urgență, ea neavând nici specialitatea, nici experință într-o UPU.
Cum medicii au început să protesteze prin spital, Antoaneta Pungă a lansat trei informații menite să le închidă gura: că soțul ei lucrează la SRI, fratele la SIE și vărul la DNA subliniind că ea poate și știe multe. De vărul de la DNA și de fratele de la SIE nu știm dacă există, dar, conform declarațiilor de avere depuse de Antoaneta Pungă, soțul ei lucrează la Vie Vin Grup Exim, o firmă la care acesta este director și singurul angajat. Nici vorbă de SRI, nici măcar ca rezervist-pensionar.

Noul manager care va prelua Spitalul Colțea de săptămâna viitoare, va putea conform articolului 90 din OMS 1706/2007, să subordoneze imediat CPU care nu e condusă de un urgentist sau ATI-ist cu experiență  minimă de lucru de 3 ani fără întrerupere în cadrul unei UPU, secției de ATI, conduse de cunoscuta doctoriță Letiția Coriu.

Citește și Șefele de achiziții de la 3 spitale au conceput un subiect de concurs fără să știe că prevederile sunt abrogate de trei ani.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.