Home Actualitate Șeful ANI l-a denunțat pe Nicușor Dan că a făcut abuz în...

Șeful ANI l-a denunțat pe Nicușor Dan că a făcut abuz în serviciu dar nu știe ce lege ar fi încălcat primarul general

DISTRIBUIŢI

UPDATE: Nicușor Dan a anunțat că „Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.
2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță.
Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”.

Agenția Națională de Integritate este condusă de un individ fără studii juridice și fără vreo performanță intelectuală deosebită, Florinel Moise, absolvent de Marketing care s-a gândit el că se pricepe la Drept și a anunțat că Nicușor Dan ar fi comis infracțiunea de abuz în serviciu, dar fără să precizeze ce lege ar fi încălcat Primarul General.

Noaptea minții lui Moise: Nicușor Dan ar fi favorizat ALPAB-UL

Astfel Moise a sesizat Parchetul pentru Abuz în serviciu și Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către DAN NICUȘOR DANIEL a infracțiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 din Codul Penal și a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât:

– amenda contravențională aplicată de către o instituție publică persoanei fizice  DAN NICUȘOR DANIEL a fost achitată de Primăria Municipiului București, iar demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru  DAN NICUȘOR DANIEL atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnatura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calități;

– în perioada 07 august – 07 septembrie 2021,  prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general  al ALPAB, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului  ALPAB cu suma de 3.000.000 Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat.”

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.