Acasă Actualitate Șeful Corpului de Control din MS prins că a fraudat un concurs

Șeful Corpului de Control din MS prins că a fraudat un concurs

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul

DINA CONSTANTIN, la data faptei director al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sănătății și președinte al unei comisii de concurs, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Concursul ar fi fost aranjat pentru o apropiată a lui Dina, Silvia Aramă, la domiciliul căreia au fost găsite subiectele de concurs la percheziții. Aramă a fost adusă în Ministerul Sănătății din poziția de consilier juridic la un birou notarial.

Se pare că, pentru a-i facilita accesul favoritei sale, Constantin Dina ar fi modificat fișa postului de șef serviciu în cadrul Direcției de Control și Integritate. Astfel, la criteriile de recrutare, a menționat că ocupantul nu poate fi decât jurist. Astfel, a îngrădit accesul altor candidați la acest post. În plus, a mai introdus un criteriu nou, ca persoana respectivă să fie funcționar public.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidați o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.
Acționând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obținerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă.
Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenției procurorilor anticorupție.
Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

3 COMENTARII

  1. Credeti ca doar acolo – incercati si la ANMCS, ca si acolo au fost concursuri pe posturi – si sunt niste personaje ce spun cine intra si cine nu- doar e pe bani publici!

  2. Ai dreptate Lungule
    Pai daca il ia cineva la intrebari pe tipul asta si el o sa raspunda ca politicieni condamnatzi care au spus ca ei sunt niste victime ale sistemului sau statului paralel ei declarand asha pentru ca stiinduse intre ei condamnati sau sintzit vanatzi pentru ca tozi au furat si numai ei platesc(adica printre ei furtul nu este furt nici spaga nu este spaga nici traficul de influenta nu este ceva ilegal pentru ca tozi au practicat asha ceva fiindca asta este un mod de lucru printre ei),asha este si in cazul astuia care dupa parerea lui nu este mai spagar decat altzi directori aflatzi de prin alte ministere tocmai pentru ca si directori astia ca si politicieni se cunosc intre ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.