Acasă Actualitate Seful IGP a ras conducerea Politiei Vrancea

Seful IGP a ras conducerea Politiei Vrancea

DISTRIBUIȚI

Intreaga conducere a Politiei vrancene a fost demisa in bloc, la inceputul saptamanii, in urma unei vizite-fulger a sefului IGP, general de brigada Florin Sandu. Cauzele oficiale ale acestor schimbari sunt de-a dreptul puerile: -Incapacitate de a lucra in echipa-.

Ioan Dibus, seful IJP Vrancea, precum si adjunctii sai, lt. col.Vasile Nechita si lt. col.Virgil Cristian, au aflat luni ca sunt inlocuiti de catre o noua echipa, care il are in frunte pe Silviu Crin Grosu, pana acum ofiter in cadrul Centrului zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Galati. Viitorii sai adjuncti au fost si ei nominalizati: Sandel Doaga, fost sef al serviciului Politiei Economico-Financiare, si mr. Ionel Popescu, pana acum ofiter la Serviciul Cercetari Penale. Locul ramas vacant la sefia Politiei Economice a fost ocupat de catre maiorul Victor Norocea, care a condus pana acum Biroul de cercetari penale al Politiei Focsani.

Gurile rele spun ca motivele demiterilor de la IJP Vrancea sunt de alta natura. In ultima perioada, colonelul Ioan Dibus s-a confruntat cu aparitia unor dosare sensibile, in directa legatura cu interesele noii puteri. Celebru de acum, cazul -Rovinco- este simptomatic, rand pe rand procurorii demontand acuzatiile de evaziune fiscala, mita si neachitare la timp a datoriilor la stat. Un caz la fel de cunoscut, dar mai recent, este cel al lui Corneliu Prunache, un apropiat al actualei puteri, care a fost acuzat de distrugere si amenintare cu arma de catre un agricultor din Odobesti.

Generalul Sandu a anuntat, ieri, ca se pregatesc schimbari importante si la IJP Ilfov. El a precizat insa ca o eventuala schimbare a generalului Panduru nu poate fi pusa in legatura cu faptul ca fiul acestuia este cercetat pentru contrabanda la Timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.