Acasă Actualitate Slugărel îl presează pe Aurescu să nu-l schimbe din Comisia de la...

Slugărel îl presează pe Aurescu să nu-l schimbe din Comisia de la Veneția: guvernul anterior l-a păstrat pe el în funcția de supleant

DISTRIBUIȚI

Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei în guvernarea PSD, va fi schimbat din funcţia de titular al României în Comisia de la Veneţia, cel mai importat for de drept constituţional european, susţine publicaţia „Europa liberă”. În replică, Tudorel Toader îi aminteşte ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, că Executivul PSD nu l-a schimbat din funcţia de membru supleant al Comisiei de la Veneţia, chiar dacă era consilierul preşedintelui Iohannis.
„Era previzibil acest demers, în condiţiile în care mulţi sunt cei care îşi doresc să fie membri titulari în Comisia de la Veneţia. Rămâne de văzut. Guvernul anterior a menţinut calitatea de membru supleant pentru Bogdan Aurescu. Cel mai probabil este faptul că voi trimite o scrisoare deschisă către preşedintele Comisiei de la Veneţia. Eu cred că vor face un astfel de demers”, a declarat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Reamintim că Tudorel Toader a fost artizanul revocării Codruței Kovesi de la DNA apreciată la nivel internațional iar Bogdan Aurescu este diplomatul-avocat care a reprezentat în 2009 România la HAGA împotriva Ucrainei, proces pe care l-a câștigat, teritoriul țării noastre devenind mai mare cu 9700 de km pătrați în Marea Neagră, zona conținând circa 70 de miliarde de metri cubi de gaze și 12 milioane de tone de petrol.

Citește și Bogdan Aurescu dezvăluie culisele procesului cu Ucraina

 

2 COMENTARII

  1. Domnule Toader daca respectai Consiliul de la Venetia adica daca erai un membru adevarat nu ii acceptatai lui L.DRAGNEA si P.S.Deului sa incalce recomandarilor venite de la CONSILIUL DE LA VENETIA pe motivul ca sunt doar recomandari nu ordine, asa ca Tudorele tu ai ales sa o faci pe prostul cand ai spus ca sunt doar recomandari sau poate chiar esti prost si intr-un caz si in celalalt nu ai ce cauta in Consiliul ala.Si sa nu spui ca nu ai spus tu ca sunt doar recomandari ci conducerea P.S.Deului pentru ca asta te face si mai mic daca vorbim de caracterul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.