Acasă Actualitate Sportivi de ocazie, pentru a intra in spatiul Schengen

Sportivi de ocazie, pentru a intra in spatiul Schengen

DISTRIBUIȚI

Inventivitatea celor care incearca sa intre, prin orice mijloc, in spatiul Schengen, unde spera ca vor gasi un loc de munca care sa le aduca mai multi bani, nu are limite. Daca pana acum erau folosite agentiile de turism pentru a se putea obtine mai usor vizele, acum, cei care vor sa iasa din tara recurg la alte variante pentru a pacali autoritatile. Ultima gaselnita consta in arogarea unei false calitati – profesor, cercetator, sportiv – si obtinerea vizei sub pretextul deplasarii la o conferinta, comunicare stiintifica sau competitie sportiva.

Ultimul grup de -sportivi- a fost depistat, ieri, la PCTF Nadlac. 11 tineri, sase fete si cinci baieti, cu varste cuprinse intre 14 si 25 de ani, domiciliati in judetele Timis, Caras Severin, Arad, Hunedoara, Maramures si Constanta, au declarat la trecerea frontierei ca frecventeaza cursurile unei scoli cu profil sportiv din Caransebes si ca merg in localitatea Szeged din Ungaria pentru a participa la anumite acctivitati sportive. Dat fiind ca tinerii proveneau din foarte multe judete, situate la mare distanta unul de altul, si ca soferul autobuzului nu a putut prezenta toate documentele solicitate, Politia a trecut la verificarea mult mai atenta a turistilor. Astfel, s-a constatat ca cei 11 excursionisti nu mai sunt elevi si ca provin din familii cu mai multi copii, motiv pentru care intentionau sa ajunga ilegal in Occident. Modul in care urmau sa treaca din Ungaria intr-o alta tara vestica nu a putut fi stabilit, dar falsii elevi au declarat ca pentru acest lucu ar fi trebuit sa plateasca 3.000 de dolari fiecare.

Vize Schengen eliberate de Ambasasa Austriei la Budapesta

Tot ieri, la Punctul de Frontiera Bors s-au prezentat pentru a iesi din tara opt cetateni romani, imbarcati intr-un autobuz. In urma verificarii documentelor, s-a stabilit ca sase dintre ei aveau aplicate in pasapoarte vize Schengen, valabile, eliberate de Ambasada Austriei la Budapesta, dar ca in pasapoartele respective nu exista nici o viza de iesire, respectiv de intrare in Romania, care sa ateste ca acestia s-au deplasat in Ungaria pentru a obtine vizele respective.

Cei sase au declarat ca au obtinut vizele prin intermediari, contra unor sume osciland intre 1.000 si 3.000 de marci germane, intentionand sa ramana la munca in strainatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.